Van Bommel en Van Basten zijn het nog steeds niet eens over Oranje-periode

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Bommel en Van Basten zijn het nog steeds niet eens over Oranje-periode
© Pro Shots

'Je moet met elkaar afspraken nakomen. Als je dat niet doet, dan wordt het lastig.'
• Het is toch alweer even geleden, maar Mark van Bommel en Marco van Basten zijn het nog steeds niet eens. De huidige trainer van PSV werd in 2005 door de toenmalige bondscoach tijdelijk afgeserveerd als international, nadat hij zich in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië niet aan de afspraken had gehouden. Veertien jaar later zijn de gemoederen weliswaar tot bedaren gekomen, eens zullen ze het waarschijnlijk nooit worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aaron Ramsey pikte woensdagavond in het Champions League-duel van Juventus met Lokomotiv Moskou (1-2) een doelpunt in van Cristiano Ronaldo. De Welshman bood daarna - uiteraard, zou je bijna zeggen - zijn excuses aan aan de Portugees, die het liefst toch zelf zijn naam op het scorebord ziet verschijnen. 'Ik dacht dat de keeper veel dichter bij me was en dat hij de bal nog had kunnen wegwerken, dus mijn instinct nam het over en ik zorgde ervoor dat de bal over de lijn ging. Maar ik sorry gezegd tegen Cristiano!'

'Hij is een legende in Nederland. Het is goed mogelijk dat ze daarom anders zullen aantreden dan in Bern. Maar we weten ook wat wij moeten doen om een resultaat te boeken. En Advocaat staat ook niet op het veld, maar ernaast.'
• De Young Boys-verdediger Frederik Sörensen verwacht vanavond een ander Feyenoord in de Europa League, met de zichtbare hand van Advocaat . (Blick)

'Het is de hoogste tijd voor verandering. Nóg meer is duidelijk geworden dat er in Limburg geen voedingsbodem is voor vier succesvolle profclubs.'
Sef Vergoossen, in 2009 een van de pleitbezorgers van Sporting Limburg, luidt in het Algemeen Dagblad de noodklok over het Limburgse voetbal. 'Het is een gemiste kans dat Sporting Limburg er niet van is gekomen'. En dat denk ik ook. Eén tot de verbeelding sprekende club zou een zegen zijn. Dan tel je als provincie weer een beetje mee. Op deze manier blijft het aankloten in Limburg.'

• De VAR is niet meer weg te denken uit het voetbal. Maar er is nog ruimte voor een primeur rond de videoarbiter, zo liet de Braziliaan Marinho zien na zijn doelpunt voor Santos. Bij zijn juichen imiteerde hij hoe een treffer pas na contact met de VAR officieel wordt.

'Ik praat liever niet over een talent, alleen omdat hij net drie doelpunten heeft gemaakt. Hij deed het de wedstrijden hiervoor ook al goed. Hij is pas 18 jaar, maar helpt ons behoorlijk.'
Toni Kroos wil teamgenoot Rodrygo, die woensdag een hattrick maakte tegen Galatasaray, niet teveel druk opleggen. (AS)

'Slim van hem om de aandacht te vragen van de scheidsrechter, maar ik zal blijven voetballen zoals ik dat altijd heb gedaan. Ik besteed verder geen aandacht aan wat Guardiola zei, dit hoort erbij.'
• Pep Guardiola merkte op dat Sadio Mané soms fantastische goals maakt en soms een schwalbe begaat. Jürgen Klopp reageerde daar op, Guardiola bond in en nu heeft ook Mané zijn zegje gedaan.

• Een blik op de verjaardagskalender leert ons dat er weer de nodige bekendheden reden hebben voor een feestje. Jan Vennegoor of Hesselink (41), David de Gea (29), Rio Ferdinand (41), Jürgen Locadia (26) en Andres Oper (42) vieren allemaal hun verjaardag, maar ook Martín Palermo. De Argentijnse oud-spits, die vandaag 46 jaar is geworden, staat in het Guiness Book of World Records met drie gemiste strafschoppen in één wedstrijd. In het Copa América-duel met Colombia in 1999 zat het hem niet mee:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maciek Adamiak kan niet zeggen dat hij ooit drie strafschoppen miste, maar heeft wel iets anders bijzonders gepresteerd. De Pool benutte vandaag precies vijf jaar geleden op wonderlijke wijze een strafschop in een wedstrijd voor het goede doel. Ezequiel Calvente deed het een paar jaar eerder overigens ook al eens in een wedstrijd bij Spanje Onder-21.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.