De Roon schuldbewust: 'Juist daar mocht ik de bal niet verliezen'

Reacties

Marten de Roon had na afloop van Frankrijk – Nederland een bedrukt gezicht. De middenvelder van Atalanta Bergamo probeerde de ruime nederlaag van zijn ploeg tegen Les Bleus te duiden.

De Roon schuldbewust: 'Juist daar mocht ik de bal niet verliezen'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

'Er is een soort grafstemming in de kleedkamer. Niemand weet echt wat te zeggen. Veel ongeloof. Ik denk dat we allemaal in de spiegel moeten kijken. Morgen zal er aan de hand van beelden meer worden gesproken. Nu is het gewoon 'hoofd omlaag' en dit over ons heen laten komen, want dat is terecht', trok De Roon het boetekleed aan bij de NOS.

Hoe het na al die waarschuwingen voor dit scenario toch zo mis kom gaan? 'Er verandert een hoop als je na zeven minuten 2-0 achter staat tegen een ploeg die op zijn sterkst is als er ruimte achter de verdediging ligt. We wisten dat we de bal niet dicht bij ons doel moesten verliezen, daar wachten ze op. Juist daar mocht het niet. Dat was slecht van mij, slecht van ons.'

Ook de ruim tachtig minuten na die snelle 2-0 verliepen niet naar wens. 'We kregen het niet voor elkaar om druk op de bal te krijgen, dan merk je dat je in ontzettend grote ruimtes verdedigt. Dat kwam denk ik door die vroege 2-0 achterstand. We wilden dat goed maken, misschien het enthousiasme van de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach. Dan loop je snel uit je taken en werd het een grote rondo. Zo kwamen zij nog veel meer in hun kracht. We hebben eigenlijk nooit kunnen doen wat we wilden doen', sprak De Roon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.