De Roon heeft geen woorden voor dramatische CL-exit: 'Zó dichtbij'

Reacties

Marten de Roon had moeite om onder woorden te brengen wat er was gebeurd na de met 1-2 verloren kwartfinale in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. De Nederlander kon de halve finale al ruiken, maar in blessuretijd gaf Atalanta Bergamo een 1-0 voorsprong weg.

De Roon heeft geen woorden voor dramatische CL-exit: 'Zó dichtbij'
© Pro Shots

'We zijn héél teleurgesteld. Dat is normaal', waren de eerste woorden van De Roon op het clubkanaal van Atalanta Bergamo. Hoewel de Nederlandse middenvelder zelf ook een zeer sterke wedstrijd speelde, lukte het hem nog nauwelijks om met trots terug te kijken op het duel. 'Misschien dat we morgen of overmorgen terugkijken op deze wedstrijd en dan zien wat voor geweldige prestatie we hebben neergezet. Maar natuurlijk ben ik ben wel trots. Trots op Bergamo, trots op het team, trots op iedereen. Maar nu ben ik vooral heel teleurgesteld', zei de Oranje-international.

Atalanta stond door een goal van Mario Pasalic tót de negentigste minuut nog met 1-0 voor, maar goals van Marquinhos en Eric Maxim Choupo-Moting keerde de wedstrijd in de blessuretijd helemaal om. 'Als je zó dichtbij bent, doet het alleen nog maar meer pijn', stamelde De Roon. 'We konden de halve finale al ruiken. Met tien seconden op de klok kregen we die eerste goal tegen. Waarschijnlijk waren we daarna zo teleurgesteld dat we ook nog een tweede tegen kregen. Ik heb er geen woorden voor en heb er heel veel moeite mee', zei hij.

De Roon, die uitstekende speelde, kreeg na afloop de complimenten voor zijn sterke spel en werd gevraagd of hij én Atalanta het Champions League-toernooi met opgeheven hoofd kunnen verlaten. Ook vanwege het zware jaar dat de ploeg en de stad Bergamo in verband met het coronavirus achter de rug heeft. 'We hebben heel grote moeilijkheden gehad met het coronavirus, maar wij geven nooit op, net als de mensen uit de stad. Natuurlijk zijn we trots, maar daar kunnen we morgen of overmorgen misschien met nog meer trots op terugkijken', aldus De Roon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.