De Roon grapt na zege over het befaamde briefje van Lodeweges

Reacties

Marten de Roon heeft na afloop van de zege van Oranje op Noord-Macedonië (3-0) op een grappige wijze stilgestaan bij assistent Dwight Lodeweges. De rechterhand van bondscoach Frank de Boer kwam in aanloop naar het derde en laatste groepsduel in het nieuws vanwege een uitgelekt briefje.

De Roon grapt na zege over het befaamde briefje van Lodeweges
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
0 - 3
Nederland
Nederland

De dag voor het duel las de NOS mee op het briefje van de assistent. Zodoende lekte de opstelling en enkele tactische richtlijnen uit.

Uiteindelijk won Oranje met 3-0 van Noord-Macedonië, waardoor Groep C met negen punten uit drie duels werd afgesloten. En dat succesvolle slot was voor De Roon aanleiding om een tweet over Lodeweges de wereld in te slingeren.

Het was voor de assistent niet de eerste keer dat hij in het nieuws kwam vanwege een briefje. In november 2018 schreef hij voor toenmalig bondscoach Ronald Koeman op een briefje hoe Nederland een slotoffensief kon ontketenen tegen Duitsland. In de slotfase van het Nations League-duel werd een 2-0 achterstand vervolgens daadwerkelijk omgezet in een 2-2 gelijkspel.

De Roon kon alles maandag gadeslaan vanaf de tribune. De Boer nam geen risico met de middenvelder van Atalanta Bergamo, die door een gele kaart op scherp stond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.