De Roon als een vis in de Oranje-vijver ondanks twijfels van buitenaf

Reacties

Marten de Roon voelt zich prima op zijn plek binnen de selectie van het Nederlands elftal. Georginio Wijnaldum noemde de dertigjarige middenvelder deze week als een van de leiders van Oranje. Ook bondscoach Frank de Boer sprak op de persconferentie in Portugal zijn vertrouwen uit.

De Roon als een vis in de Oranje-vijver ondanks twijfels van buitenaf
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Schotland
Schotland

De Roon schoof bij het onderhoud met de media aan. Terwijl De Boer uitlegde waarom hij voor een 5-3-2-tactiek koos in het oefenduel van woensdag met Schotland, wees hij onder meer naar De Roon. 'Hij gaat zeker spelen', aldus de Oranje-keuzeheer, die daarna uitlegde waarom.

De voormalige middenvelder van Sparta Rotterdam, SC Heerenveen en Middlesbrough is blij met dat vertrouwen. Bij de buitenwacht is hij immers lang niet altijd onomstreden, weet hij maar al te goed. 'Rondom mijn positie zijn de laatste drie jaar altijd al vraagtekens en twijfels geweest, maar het gevoel dat ik krijg van de staf is goed. Ik word gewaardeerd en heb altijd de kans om te spelen.'

'Ik durf dingen te zeggen, maar ben ook iemand die heel veel observeert', zo ging De Roon verder op de natuurlijke rol die hij als een van de meer ervaren spelers vertolkt. 'En ik wil graag helpen. Die rol wordt gewaardeerd door mijn teamgenoten. Het is mooi om zo behulpzaam te zijn voor je team. Je zit continu met elkaar en dan zijn het soms kleine dingetjes, dingetjes waarmee je die jongens er weer bovenop kunt helpen.'

Net als De Boer sprak ook De Roon zijn blijdschap uit over het goede nieuws uit Zeist. De KNVB maakte bekend dat er in totaal zestienduizend fans aanwezig mogen zijn bij de duels van Oranje. Tot vandaag was die capaciteit vierduizend supporters minder. 'We spelen al anderhalf jaar zonder fans, maar niks is mooier dan met fans te spelen. Al die oranje shirts in het stadion; dat is juist zo bijzonder. Ik ben zelf een van die fans geweest die in de stadions zat of op de pleinen stond. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat is de charme van het voetbal', aldus De Roon, die wel een belofte deed. Bij zijn club liep hij tegen een flinke schorsing aan omdat hij in het duel met AC Milan de scheidsrechter van dienst een duwtje gaf. 'Maar die raak ik nooit meer aan', zei hij met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.