De rollercoaster die Rai Vloet van zijn stempel afhielp

Reacties

Rai Vloet voelt dat hij klaar is om zich te laten zien in de Eredivisie. De middenvelder is bij Heracles Almelo de opvolger van Mauro Júnior, die een prima seizoen speelde in het oosten, maar na zijn huurperiode weer is teruggekeerd naar PSV.

De rollercoaster die Rai Vloet van zijn stempel afhielp

Vloet groeide op bij PSV, waar hij in augustus 2014 al zijn Eredivisie-debuut maakte onder Phillip Cocu. Na periodes bij SC Cambuur, FC Eindhoven en NAC Breda vertrok hij naar het buitenland. De Brabander speelde in Zwitserland bij El Chiasso, in de Serie A bij Frosinone en in België voor Sint Truiden, voor hij afgelopen seizoen terugkeerde in Nederland.

'Als je naar het buitenland gaat, kom je andere dingen tegen', vertelt hij. 'Je gaat omhoog, je gaat omlaag, het gaat goed, het gaat slecht. Daar word je uiteindelijk sterk van. Ik heb mezelf en de wereld leren kennen en daar ben ik een betere speler van geworden. Het is een journey die je meemaakt als voetballer, een rollercoaster. Her en der lees ik weleens een kop waar dan staat: niet geslaagd, of iets dergelijks. Maar daar zit ook een verhaal achter. Ik wil nu bewijzen dat ik het ook in de Eredivisie kan. Niet echt voor de buitenwereld, hoor, ik wil mezelf gewoon geven wat ik verdien, en ook de club geven wat ze verdient', vertelt de nieuwe nummer 10 van Heracles.

Vloet was bij Excelsior afgelopen seizoen eveneens van grote waarde, met onder meer veertien competitiegoals. Plotseling was hij van zijn stempel niet geslaagd af en kon hij een stap hogerop maken. 'Ik ben nu 25 en mijn ogen zijn opengegaan. Ik ben een soort van ervaren, voor Eredivisie-begrippen dan, en ik weet nu hoe het werkt. Ik voel me stabiel en rustig en heb nu zin om gewoon weer van het voetbal te genieten. Afgelopen jaar is dat bij Excelsior gelukt, daar heb ik mijn plezier teruggevonden, dat wil ik nu bij Heracles doorzetten', zegt Vloet, die in Almelo een contract tot medio 2023 tekende.

Lees op VI PRO meer over Vloet. Daarin vertelt hij ook over zijn vriendschap met Memphis Depay.

Spelersprofiel

R. Vloet


Geboortedatum:
8 mei 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Schijndel
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Ural
Nationaal team:
Nederland Onder 22
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer R. Vloet
Meer over R. Vloet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.