De rol van De Ligt en Ronaldo in de winnende goal van Juventus

Reacties

Dejan Kulusevski kan zijn geluk niet op na zijn eerste Champions League-doelpunt. De Zweed bezorgde Juventus woensdag de overwinning op Zenit Sint-Petersburg, met een beetje hulp van Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo.

De rol van De Ligt en Ronaldo in de winnende goal van Juventus
© Pro Shots
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg
0 - 1
Juventus
Juventus

De 22-jarige Nederlander, die na zijn absentie tegen AS Roma weer terugkeerde in de basis, verscheen achteraf voor de camera van Juventus TV. 'Ik heb veel met Dejan gewerkt aan zijn kopkwaliteiten', verklapte De Ligt, al wilde hij niet alle credits opeisen. 'Hij heeft ook veel geleerd van Cristiano Ronaldo', vulde hij aan. Kulusevski zei daar eerder ook al iets over.

'De ervaring om samen te trainen met Cristiano Ronaldo zal ik voor altijd koesteren. Hij heeft me veel geholpen, vooral met kopballen. Hij vertelde me altijd hoe ik ze moest uitvoeren en sindsdien heb ik me daarin erg ontwikkeld', zei de jonge aanvaller een half jaar geleden. Sinds het vertrek van Ronaldo heeft De Ligt de rol op zich genomen om de leergierige Kulusevski te helpen.

'Deze goal zal ik nooit vergeten', straalde de 21-jarige rechtsbuiten na het duel in Rusland. Hij knikte in de 86ste minuut knap tegendraads binnen uit een voorzet van Mattia De Sciglio. 'Dit was mijn debuutgoal in de Champions League, mijn eerste dit seizoen en ook nog eens een kopdoelpunt! Dit was een heel belangrijke zege voor het team en een erg belangrijke goal voor mij.'

Die ene goal van Kulusevski was genoeg, omdat Juventus voor de vierde keer op rij de nul hield. 'We verdedigen veel beter op dit moment', legde De Ligt uit. 'We zetten met elf man druk en hebben ons daarin sterk verbeterd. We zijn op de goede weg, maar het moet nog wel beter.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
10-6
+4
15
2
Chelsea
6
4
1
1
13-4
+9
13
3
Zenit Sint-Petersburg
6
1
2
3
10-10
0
5
4
Malmö FF
6
0
1
5
1-14
-13
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.