De rode kaart die niemand zag: RKC in beroep tegen schorsing Spierings

Reacties

RKC Waalwijk gaat in beroep tegen de directe rode kaart die Stijn Spierings zondag kreeg in het uitduel met Feyenoord (3-2). De middenvelder van RKC kreeg die kaart, omdat hij een gele prent uit de handen van arbiter Danny Makkelie had geslagen.

De rode kaart die niemand zag: RKC in beroep tegen schorsing Spierings
© Pro Shots

Marcos Senesi maakte zondag de winnende namens Feyenoord tegen RKC nadat de Waalwijkers in de eerste helft verrassend op een 0-2 voorsprong waren gekomen in De Kuip. Toen het spel daarna weer hervat werd, stond RKC plots met tien man op het veld. Buiten het beeld van de camera's had Spierings een rode kaart gekregen en de bezoekers uit Waalwijk moesten zodoende de resterende minuten met tien man verder.

Wat er was gebeurd? Spierings kreeg na de goal van Senesi een gele kaart. Vervolgens werd die kaart door de RKC-middenvelder uit de handen van Makkelie geslagen, waarna de scheidsrechter een directe rode kaart toonde. 'Het moment van de rode kaart, waarbij Spierings zonder enige vorm van opzet de gele kaart uit de hand van scheidsrechter Makkelie tikte, werd bestraft met een directe rode kaart. De aanklager betaald voetbal heeft hiervoor een schikkingsvoorstel gedaan van nog één duel schorsing (bovenop de schorsing van één wedstrijd voor zijn vijfde gele kaart, red.). RKC Waalwijk en Spierings gaan niet akkoord met dit voorstel en gaan dus in beroep', laat de Waalwijkse club op de website weten.

Spierings mist sowieso al het komende Eredivisie-duel van de hekkensluiter. De gele kaart die de middenvelder kreeg was zijn vierde van het seizoen. Omdat hij er nog eentje meenam van vorig seizoen betekent dat een automatische schorsing voor zijn vijfde gele kaart. Spierings mist zodoende de thuiswedstrijd tegen FC Emmen na de interlandperiode op 24 november.

'Senesi verdedigend ook steeds belangrijker voor Feyenoord'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.