De revanche van FC Utrecht: 'De wil om te winnen was gewoon eng'

Reacties

In de VI-rubriek Anno gaan we deze week zeventien jaar terug in de tijd, naar de KNVB-bekerwinst van FC Utrecht in 2003. De Domstedelingen rekenden in de finale af met Feyenoord (4-1), een jaar na het mislopen van diezelfde trofee tegen Ajax door het beruchte buitenspeldoelpunt van Wamberto.

De revanche van FC Utrecht: 'De wil om te winnen was gewoon eng'
© Pro Shots

‘Het gevoel van revanche heerste enorm. En dan moet je ook tegen het grote Feyenoord, dat in eigen stadion mocht spelen’, vertelt Stijn Vreven, die bezig was aan zijn laatste seizoen voor de Domstedelingen. ‘Op voorhand was al duidelijk dat iedereen bij ons over lijken zou gaan. Na alles wat er was gebeurd, was onze wil om te winnen zó immens, dat was gewoon eng. Ik heb echt nooit, helemaal nooit, het gevoel gehad dat we deze finale niet gingen winnen.’

Nadat Feyenoord in de eigen Kuip op zijn plaats werd gezet, barstte een Utrechts volksfeest los, al is Vreven naar eigen zeggen niet zo’n feestnummer.

‘Ik heb de beker even vastgehouden op het veld. Heel even, maar dat gold voor iedereen. Dirk Kuijt, die ook afscheid nam, heeft ’m zeker negentig procent van de tijd in zijn handen gehad. Hij had die beker het liefst opgegeten. Dirk gaf ’m niet meer af. Als een hond die zijn prooi te pakken had en niet meer losliet. Dat was Dirk, hè. We hebben hem zijn gang laten gaan en hij heeft een leuke dag gehad, zullen we maar zeggen.’

Het volledige verhaal met Stijn Vreven staat in VI 27, die voor een groot deel in het teken staat van het vijftigjarige jubileum van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.