De razendsnelle sprint van Mbappé: komt hij in de buurt van Bolt?

Reacties

Kylian Mbappé maakte dinsdagavond in het duel met Duitsland indruk met een vliegensvlugge sprint in de tweede helft. Hij liet zien vele malen sneller te zijn dan de Duitse verdediger Mats Hummels.

De razendsnelle sprint van Mbappé: komt hij in de buurt van Bolt?
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
1 - 0
Duitsland
Duitsland

In de 78ste minuut brak Frankrijk uit met een razendsnelle counter. Ondanks dat Hummels een ruime voorsprong had, liet Mbappé hem uiteindelijk binnen no time zijn hielen zien. De verdediger van Borussia Dortmund wist het uiteindelijk recht te zetten met een risicovolle tackle.

Mbappé bereikte in zijn sprint een topsnelheid van 37 kilometer per uur. Zijn snelste sprint ooit in een wedstrijd was in 2019 toen hij het met Paris Saint-Germain opnam tegen zijn oude werkgever AS Monaco. Destijds tikte hij een topsnelheid van 38,5 kilometer per uur aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Usain Bolt
Op social media werd al snel de vergelijking getrokken met het Jamaicaanse sprintwonder Usain Bolt. Op zijn topsnelheid liep de Franse sensatie bijna even hard als Bolt in 2009, toen hij het wereldrecord op de honderd meter sprint aanscherpte. Destijds liep de Jamaicaan gemiddeld 37,58 kilometer per uur. Om het over een afstand van honderd meter vol te houden, is natuurlijk wel wat anders dan alleen de topsnelheid die Mbappé in zijn sprint behaalde. De pieksnelheid van Bolt in zijn wereldrecord was namelijk 44,7 kilometer per uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.