De pijnlijke situatie van ADO-coach Franken: 'Ik word gestraft voor mijn prestaties'

Reacties

ADO Den Haag-trainer Giovanni Franken kan zondag om twee redenen een dag om nooit meer te vergeten beleven. Hij kan ADO terug naar de Eredivisie brengen, maar weet ook meteen dat hij volgend seizoen niet voor de groep staat.

De pijnlijke situatie van ADO-coach Franken: 'Ik word gestraft voor mijn prestaties'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
ns
4 - 4
Excelsior
Excelsior

Het is een bijzondere situatie voor de coach die het in februari overnam van de weggestuurde Ruud Brood. Franken is de gevierde man, de trainer die ADO zijn trots heeft teruggegeven. Hij neemt de complimenten beleefd in ontvangst, maar bijt tegelijk op zijn lip. Na enig aandringen wordt in gesprek met VI duidelijk wat hem dwarszit. 'Ik word gestraft voor mijn prestaties', klinkt het cryptisch. De ongediplomeerde trainer mag eigenlijk geen hoofdtrainer zijn, een situatie die hij in de amateurwereld ook meemaakte.

'Als ik nu promoveer, moet ik plaatsmaken', doelt Franken op de regelgeving in Nederland. Hij kan niet op tijd aan het voor de reglementen zo belangrijke papiertje komen en dus is het na dit seizoen (voorlopig) klaar voor Franken. 'Ik doe nu de cursus, maar het duurt nog even eer ik klaar ben. Ik zeg niet wat ik daarvan vind, maar als jullie journalisten je werk doen, weet je dat er ex-spelers makkelijker aan hun papiertje zijn gekomen. Ik ben maar een beperkte speler geweest, moet mij bewijzen en als ik dat doe, is het nog niet goed genoeg.'

In de strijd met Excelsior om een Eredivisie-ticket ligt alles nog open. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door een late treffer van Sem Steijn. In de week van de waarheid kwamen we in de nieuwste VI en op VI PRO met een reportage.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.