De pijnlijke cijfers van Messi op de Argentijnse horroravond

Reacties

Zelden was Lionel Messi zo onmachtig als donderdagavond bij de WK-ontmoeting met Kroatië. De dertigjarige sterspeler heeft zijn slechtste wedstrijd in tijden achter de rug. De kille cijfers onderstrepen de onmacht.

De pijnlijke cijfers van Messi op de Argentijnse horroravond

De captain van de Argentijnen gaf na de 0-3 nederlaag geen reactie, maar statistieken vertellen ook het verhaal van zijn avond. Messi kwam tot slechts één doelpoging en die eindigde ook niet tussen de palen. De linkspoot creëerde slechts twee kansen en kwam vijf keer aan dribbelen toe.

In het aanvalsspel van de Argentijnen was het aandeel van de vedette sowieso relatief klein. Messi verstuurde slechts 32 passes, van de basisspelers kwamen alleen Marcos Acuña en de gewisselde Sergio Agüero en Eduardo Salvio tot een lager aantal. De linkspoot had bovendien slechts 49 balcontacten. Het verschil met de gemiddeldes bij Barcelona (via Opta Sports) is enorm.

Messi bij Barça in 2017/18 Messi tegen Kroatië
Balcontacten 83,15 49
Passes 56,57 32
Schoten 5,92 1
Geslaagde dribbels 5,56 5

Ook kwam er bij Messi veel kritiek op het gebrek aan beweging en versnellingen. Dat hij geen loopwonder is, is alom bekend. Toch is een totaalafstand van 7,6 kilometer wel erg weinig. Geen veldspeler die de wedstrijd uitspeelde, liep zo weinig. Messi liet een topsnelheid noteren van 27,43 kilometer per uur.

Natuurlijk wordt Messi met name afgerekend op zijn goals en assists en ook op die vlakken heeft de aanvoerder onder Jorge Sampaoli vaak het verschil niet kunnen maken. In zeven van zijn negen optredens onder de huidige bondscoach kwam de aanvaller niet tot scoren. Tegen Ecuador en Haïti maakte hij dan wel direct een hattrick.

'Sampaoli had Messi er in de rust af moeten halen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.