De opvallende aanval op Willem II-directeur Van Gool

Reacties

Martin van Geel, de technisch directeur van Feyenoord, vroeg zich vorige week hardop af waarom gelouterde mensen uit het bedrijfsleven zich raar gaan gedragen zodra ze in de raad van commissarissen van een voetbalclub zitten. Een vraag die ook algemeen directeur Berry van Gool van Willem II zich zal stellen.

De opvallende aanval op Willem II-directeur Van Gool

De ex-bankier is nu vijf jaar de baas in Tilburg. Alle jaren schreef de club zwarte cijfers, er is een positief eigen vermogen, met beperkte middelen speelt de club voor het vijfde seizoen op rij in de Eredivisie en recent is er weer een nieuwe shirtsponsor gestrikt. Binnen de Eredivisie wordt Willem II gezien als een stabiele club waar niet om de haverklap wordt gewisseld van directie.

Intern bij Willem II was de verbijstering dan ook groot toen de commissarissen deze maand het vertrouwen in Van Gool opzegden. Roland Hermans, eigenaar van een paar kledingzaken, speelt een nogal dominante rol binnen de rvc, die verder bestaat uit kaakchirurg Jan Scheerlinck, verzekeraar Jack Buckens, belastingadviseur Jan van der Laak en politicus Ruud Vreeman.

Midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, op het moment dat de club sponsors en nieuwe spelers moet contracteren, hebben deze heren Willem II in een crisis gestort met een frontale aanval op Van Gool. Een nogal opvallende move, aangezien nu blijkt dat het personeel en een groot deel van het sponsorlegioen zich achter de algemeen directeur uit Tilburg hebben geschaard. Dat geldt ook voor het stichtingsbestuur, dat op zijn beurt het vertrouwen heeft opgezegd in de rvc zonder enige voetbalachtergrond. Door de actie van de commissarissen is de club in tweeën gespleten.

Inmiddels is besloten dat de affaire over de transferperiode heen wordt getild en dat daarna een mediator de breuk moet lijmen. Met als gevolg dat het intern blijft doorrommelen tijdens de eerste weken van de competitie. Dramatisch voor de club, maar ook voor de autoriteit van de directeur, die nu als aangeschoten wild zijn functie moet uitoefenen. Mediation lijkt bovendien zinloos, doordat een onwerkbare situatie is ontstaan.

Aangezien er kennelijk geen grond is voor ontslag op staande voet en er binnen de organisatie en de achterban nauwelijks draagvlak blijkt te zijn voor het congé van de directeur, die ook nog eens prima resultaten overlegt, zou het vele malen verstandiger zijn wanneer emotionele kledingwinkeliers en kaakchirurgen zouden erkennen dat ze hun hand hebben overspeeld en de eer aan zichzelf houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.