De ontknoping in beeld: PSV krijgt VVV op bezoek, Ajax naar Sparta

Reacties

Met nog zeven Eredivisie-duels te gaan is het gat tussen koploper PSV en achtervolger Ajax zeven punten. VI zet het resterende programma van de twee clubs op een rij.

De ontknoping in beeld: PSV krijgt VVV op bezoek, Ajax naar Sparta

Na frustrerende weken voor Ajax met een gelijkspel tegen ADO Den Haag (0-0) en een nederlaag tegen Vitesse (3-2) viel er afgelopen weekend eindelijk weer wat te lachen voor de club uit de hoofdstad. Drie doelpunten na de pauze maakten het verschil voor de ploeg van trainer Erik ten Hag tegen SC Heerenveen (4-1). Daarmee profiteerde Ajax van de ontluisterende nederlaag van PSV bij Willem II (5-0).

Het verschil tussen koploper PSV en achtervolger Ajax slonk daardoor weer met drie punten. Zaterdag wacht PSV een thuisduel met VVV-Venlo, terwijl Ajax een dag later op bezoek gaat bij laagvlieger Sparta Rotterdam.

Toen zaterdag het verrassende resultaat van PSV Venlo bereikte, kreeg de komende ontmoeting met de Eindhovenaren plots een heel andere lading. 'Wel verrassend, maar dat biedt dus mogelijkheden', lachte VVV-trainer Maurice Steijn. Na overwinningen van Sparta op ADO Den Haag (2-1) en Roda JC Kerkrade (0-2) grapte trainer Dick Advocaat al dat het komende duel met Ajax daarom een makkie zou worden.

Door de resultaten van afgelopen weekend kunnen de Brabanders nog altijd op 15 april kampioen worden tegen Ajax. Als beide ploegen in de komende drie duels de volle buit grijpen, dan kan PSV met een zege op de Amsterdammers de tiende titel van de eeuw in de wacht slepen.

De toptwee na 27 speelrondes

Programma PSV

17 maartPSV - VVV-Venlo
31 maartPSV - NAC Breda
7 aprilAZ - PSV
15 aprilPSV - Ajax
18 aprilRoda JC - PSV
29 aprilADO Den Haag - PSV
6 meiPSV - FC Groningen

Programma Ajax

18 maartSparta Rotterdam - Ajax
1 aprilFC Groningen - Ajax
8 aprilAjax - Heracles Almelo
15 aprilPSV - Ajax
18 aprilAjax - VVV-Venlo
29 aprilAjax - AZ
6 meiExcelsior - Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.