De nieuwe Kaká? Igor Gomes net als Antony en Neres voorbestemd voor Europa

Reacties

Hij is nog maar net 21 en heeft pas 29 competitieduels gespeeld voor São Paulo, maar Igor Gomes wordt in Braziliaanse media al de 'verbeterde versie van Kaká' genoemd. En dat gaat ook in Europa niet onopgemerkt voorbij.

De nieuwe Kaká? Igor Gomes net als Antony en Neres voorbestemd voor Europa
© Pro Shots

Met zijn prestaties heeft de aanvallende middenvelder van São Paulo zich namelijk al in de kijker gespeeld bij Real Madrid, meldde sportkrant AS zondag. De Madrilenen trokken de afgelopen jaren met Vinícius Júnior, Rodrygo en Reinier al diverse grote talenten uit Brazilië aan en nu staat ook Igor Gomes op het lijstje van de Zuid-Amerikaanse scouts van De Koninklijke. Ook Barcelona en Sevilla worden genoemd als geïnteresseerde clubs, net als het steeds vaker in Brazilië scoutende Ajax.

Heel verwonderlijk is dat dus niet, want sinds Igor Gomes eind 2018 debuteerde voor São Paulo is zijn ster in Brazilië rijzende. Natuurlijk worden in het land van O Jogo Bonito al snel vergelijkingen gemaakt met legendes uit het verleden, maar ook Kaká zelf ziet de overeenkomsten. 'Het is eigenlijk niet goed om vergelijkingen te maken, dat legt te veel druk op hem. Maar ja, het klopt dat hij me heel erg aan mezelf doet denken qua speelstijl', zei de Gouden Bal-winnaar van 2007 al over het talent.

De nieuwe Kaká dus. Met een afkoopsom van vijftig miljoen euro in zijn contract, dat nog tot 2023 loopt, zou het aantrekken van Igor Gómes voor een club als Real te verantwoorden zijn. Ook voor Vinícius en Rodrygo betaalde De Koninklijke 45 miljoen euro. Inmiddels zijn allebei de vleugelspitsen voorwaardig lid van de ploeg van trainer Zinedine Zidane. Het aantrekken van Igor Gomes zou volledig passen in het nieuwe beleid van Real. Dat Rodrygo  met Igor Gomes bevriend is, spreekt in het voordeel van de club.

Kaká verwelkomt Dani Alves bij São Paulo, de club waar hijzelf in twee periodes speelde (2001-03 en 2014).
© Pro Shots
Kaká verwelkomt Dani Alves bij São Paulo, de club waar hijzelf in twee periodes speelde (2001-03 en 2014).

Ook Ajax wordt door AS dus genoemd als mogelijke bestemming voor Igor Gomes, die pas sinds oktober 2019 echt een vaste basisspeler is bij São Paulo. De Amsterdammers begeven zich de laatste jaren nadrukkelijk op de Zuid-Amerikaanse markt, met het aantrekken van Antony als meest recente bewijs. Ook de twintigjarige dribbelaar speelt net als Igor Gomes (en in het verleden David Neres) voor São Paulo, maar de vraag is natuurlijk of Ajax is opgewassen tegen het financiële geweld uit Spanje.

Dat Igor Gomes net als Neres en Antony hard op weg is naar Europa, lijkt echter geen twijfel over te bestaan. Gezien zijn stempel slaat de speler van het olympisch elftal van Brazilië de tussenstap naar de absolute top mogelijk over. Precies zoals Kaká in 2003 ook deed. Op 21-jarige leeftijd maakte de spelmaker destijds de overstap van São Paulo naar AC Milan, om al snel uit te groeien tot basisspeler. Vier jaar later stond hij met de Champions League en de Gouden Bal in zijn handen. De druk op zijn 21-jarige opvolger is groot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.