De Nederlanders van Galatasaray: Van Aanholt komt in rijtje met Sneijder en co

Reacties

Patrick van Aanholt vervolgt zijn carrière zeer waarschijnlijk bij Galatasaray, dat druk bezig is om de linksback transfervrij binnen te halen. De Oranje-international moet naast Ryan Babel de tweede Nederlander in de selectie van de Turkse topclub worden.

De Nederlanders van Galatasaray: Van Aanholt komt in rijtje met Sneijder en co
© Pro Shots

Acht Nederlandse spelers gingen Van Aanholt al voor met een dienstverband bij Galatasaray. De eerste was Frank Berghuis, de vader van Steven. Opvallend genoeg zou Berghuis nooit spelen voor de club uit Istanbul. Hij maakte in juli 1991 de overstap, maar vertrok in september van dat jaar alweer. De reden: Galatasaray kwam de betalingsverplichtingen richting Volendam niet na. Berghuis ging daarna weer voor Volendam spelen.

Veel succesvoller was de periode van Wesley Sneijder bij Galatasaray. Hij is de Nederlander die de meeste wedstrijden heeft gespeeld voor de topclub. Sneijder kwam tot 175 optredens en scoorde daarin 45 keer. De spelmaker werd twee keer kampioen van Turkije en won ook nog eens drie keer het Turkse bekertoernooi. De Utrechter vertrok in de zomer van 2013 na ruim vier jaar bij Galatasaray om bij OGC Nice aan de slag te gaan.

Ulrich van Gobbel en Frank de Boer stonden net als Berghuis al voor de periode met Sneijder onder contract in Istanbul. Daarna sloten Nigel de Jong, Ryan Donk, Garry Mendes Rodrigues en Ryan Babel nog aan in het rijtje met Nederlandse Galatasaray-spelers. Van Aanholt wordt de negende landgenoot die gaat spelen voor de club die vorig seizoen in de Süper Lig tweede werd achter Besiktas.

Speler Aangetrokken in Vertrokken in
Ryan Babel 2019 -
Garry Mendes Rodrigues 2017 2019
Ryan Donk 2016 2021
Nigel de Jong 2016 2018
Wesley Sneijder 2013 2017
Frank de Boer 2003 2004
Ulrich van Gobbel 1995 1996
Frank Berghuis 1991 1991

Galatasaray heeft via de clubkanalen bevestigd in gesprek te zijn met Van Aanholt, voor wie een driejarige verbintenis klaar zou liggen. De Turken hebben een beroerde midweek achter de rug. Woensdag werd in de eerste wedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League met 5-1 verloren van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.