De Mos: 'Obispo moet niet blijven hangen in de hotseknotscompetitie'

Reacties

Wat Aad de Mos betreft is het hoog tijd dat PSV-talent Armando Obispo speelminuten gaat maken in de Eredivisie. De negentienjarige verdediger is klaar om getest te worden op een hoog niveau om zich zo snel verder te ontwikkelen, zo oordeelt de oud-trainer.

De Mos: 'Obispo moet niet blijven hangen in de hotseknotscompetitie'

Obispo speelt al sinds de F'jes bij PSV, de club waarvoor hij op 17 maart tegen VVV-Venlo debuteerde in het eerste elftal. De centrumverdediger geldt als een kroonjuweel uit de Eindhovense jeugdopleiding. Hij is een vaste waarde bij Oranje Onder-19, werd tot voor kort nog begeerd door Ajax en een hele rits Europese topclubs, tekende in december jongstleden een contract tot medio 2021, werd kort daarna overgeheveld naar de A-selectie en was afgelopen seizoen zelfs aanvoerder van Jong PSV in de Jupiler League.

Wat De Mos betreft moet linkspoot Obispo echter niet te lang meer op het tweede niveau van Nederland spelen. 'Obispo is klaar om te spelen en hij zal nu snel veel vlieguren in de Eredivisie moeten gaan maken', aldus de analist. 'Alleen dan gaan de foutjes die hij nog maakt eruit. Obispo is opbouwend en aanvallend sterk en heeft een goede inspeelpass.'

Maar zoals bij ieder talent zijn er volgens De Mos nog genoeg punten die Obispo moet verbeteren. 'Hij wil ook ieder duel te graag winnen, waardoor hij te snel hapt en bij ballen van de zijkanten, gaat het ook nog weleens mis. Hij moet niet blijven hangen in die hotseknotscompetitie (de Jupiler League, red.) anders duurt het te lang voordat die foutjes worden weggepoetst.'

In de nieuwe VI een uitgebreid verhaal over de grootste talenten van landskampioen PSV, jonge spelers die veelal in de wachtkamer van het eerste elftal zitten. Aad de Mos laat zijn licht schijnen over de pareltjes uit de Eindhovense academie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.