De missie van Modric: op jacht naar een tiende jaar bij Real Madrid

Reacties

Hij nadert de nadagen van zijn loopbaan, maar Luka Modric is nog niet klaar voor een afscheid bij Real Madrid. De inmiddels 35-jarige middenvelder bewees vorige week in El Clásico opnieuw zijn waarde en hoopt met een aangepaste levensstijl een nieuw contract in de wacht te slepen.

De missie van Modric: op jacht naar een tiende jaar bij Real Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Huesca
Huesca

Zeventien prijzen won hij tot dusver met Real Madrid, met in totaal vier keer de Champions League. En dan tellen we de Ballon d'Or die hij twee jaar geleden kreeg als beste speler van de wereld nog niet eens mee. Ja, de periode van Modric bij Real is een groot succes. En als het aan de Kroaat ligt, is het einde nog niet nabij. De prijzenhonger is nog altijd niet gestild, laat staan zijn liefde voor de club.

In de zomer waren er hardnekkige geruchten dat Real Modric wilde vervangen en dat de middenvelder op weg zou zijn naar Italië. Tot een transfer naar Internazionale of AC Milan kwam het niet en dus meldde Modric zich in september gewoon weer op de hem inmiddels zeer bekende grond. De middenvelder had daarbij een duidelijk doel voor ogen: hij wilde laten zien dat hij nog lang niet versleten is en nog wel degelijk belangrijk kan zijn voor de Europese recordkampioen.

© Pro Shots

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic dacht met zijn sterspeler mee en gaf Modric toestemming om de interlands van september te laten schieten. De routinier kreeg daardoor de kans om bij Real fit te raken voor zijn negende contractjaar in Spanje. Modric was Dalic daar dankbaar voor. 'Want voor een speler van mijn leeftijd is een voorbereiding extreem belangrijk. Zonder een goede voorbereiding is het verschrikkelijk moeilijk om in het juiste ritme te komen', zei de spelmaker.

Modric weet dat hij nog beter op zijn lichaam moet letten dan voorheen. Hij heeft volgens de Madrileense sportkranten daarom een nieuwe levensstijl aangenomen, waarbij een strikt dieet en veel rust essentieel zijn. Op de trainingen luistert hij naar zijn spieren en dat levert vooralsnog het gewenste resultaat op. Zinedine Zidane weet wat hij aan zijn oogappel heeft en liet Modric dit seizoen nog in alle acht de officiële wedstrijden van Real meedoen. In het merendeel (vijf duels) was de middenvelder ook basisspeler.

Vorige week, in El Clásico, moest Modric wel genoegen nemen met een plek op de bank. Het zal best een teleurstelling zijn geweest, maar Modric liet niets merken. Hij viel twintig minuten voor tijd in en schoot vlak voor tijd de beslissende 1-3 binnen. Zo bewees de routinier opnieuw dat Real op hem kan rekenen, óók als invaller. Voor Modric betekende zijn goal tegen Barcelona zijn eerste doelpunt sinds begin januari, toen hij trefzeker was tegen Getafe.

Hij hoopt dat zijn inspanningen resulteren in een nieuw contract. Want Modric is dan wel 35 jaar oud, maar zegt zelf: 'Ik voel me nog goed. En zolang ik me goed blijf voelen, hoop ik voor Real Madrid te kunnen spelen.' Het inleveren van salaris is daarbij volgens de informatie van Marca geen enkel probleem. Dit gaat helemaal niet om geld. Liefhebber Modric wil op het hoogste niveau blijven spelen en Real Madrid is zijn club. De jacht op een tiende seizoen als Koninklijke Luka is gaande.

De achtste speelronde in La Liga:


Vr 30 okt. 2020

Za 31 okt. 2020

Zo 1 nov. 2020

Ma 2 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.