De mindset van Vermeer in LA: van vakantie vieren naar werken

Reacties

Kenneth Vermeer heeft zijn droomtransfer naar Los Angeles FC te pakken, de goalie is vanaf nu werkzaam in de stad die hij al vaker bezocht als toerist.

De mindset van Vermeer in LA: van vakantie vieren naar werken
© Pro Shots

Vermeer debuteerde in 2007 in de Eredivisie en keepte meer dan tweehonderd wedstrijden in de competitie voor Ajax, Feyenoord en Willem II. Over een maand kan hij debuteren voor zijn Amerikaanse werkgever. De Major League Soccer begint pas in maart van dit jaar, maar daarvoor treft Los Angeles FC al Club León in de CONCACAF Champions League. Vermeer kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur.

'Ik speelde bijna mijn hele carrière in Nederland, het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Daar was ik klaar voor', vertelt hij aan de toegestroomde Amerikaanse pers na een trainingssessie. 'Voor mij voelde dit echt als een kans. In het verleden gingen spelers in de laatste dagen van hun carrières naar de MLS, dat is nu niet meer het geval. Dat geeft aan hoe de competitie groeit.'

Vermeer is nu werkzaam in het land dat hij meerdere malen bezocht tijdens zijn vakantie. 'Ik heb een paar van mijn beste vakanties doorgebracht hier', bevestigt Vermeer zijn liefde voor Amerika én Los Angeles. 'Vakantie en hier wonen om te werken, dat is een andere mindset. Daar zal ik dan ook aan moeten wennen', bekent de doelman.

Los Angeles FC bereikte vorig jaar in de competitie de halve finale van de play-offs, maar werd uitgeschakeld door de uiteindelijke kampioen Seattle Sounders. In de reguliere competitie was Los Angeles FC met overmacht op de eerste plaats geëindigd, het verschil met nummer twee – ook Seattle Sounders – bedroeg liefst zestien punten na 34 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Los Angeles
Meer over Los Angeles
Meer K. Vermeer
Meer over K. Vermeer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.