De mijlpaal die alles zegt over Koninklijke grootsheid Benzema

Reacties

Karim Benzema is bezig aan een van zijn beste seizoenen ooit. De 34-jarige Franse spits evenaarde een clubicoon als bewijs voor zijn grootsheid.

De mijlpaal die alles zegt over Koninklijke grootsheid Benzema
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
6 - 0
Levante
Levante

Trainer Carlo Ancelotti wees na de grote zege op Levante op zijn aanvalskoppel, waarvan Vinícius Júnior met zijn eerste hattrick in Madrileense dienst de show stal. Maar het was ook Benzema die geschiedenis schreef. Dankzij zijn 44ste treffer in zijn 44ste wedstrijd van het seizoen kwam hij op gelijke hoogte met Real Madrid-icoon Raúl.

Benzema heeft inmiddels 323 doelpunten gemaakt voor De Koninklijke, waarvoor hij 141 duels minder nodig had dat Raúl. In de historie van de Madrileense grootheid heeft de Franse international alleen Cristiano Ronaldo (450 goals) nog voor zich.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat record lijkt een brug te ver voor Benzema, die qua productie wel de versnelling heeft ingezet. Voor zijn eerste honderd goals voor Real Madrid had hij vijf jaar en vijf maanden nodig. Vier jaar en tien maanden later had hij de kaap van tweehonderd gerond om daarna drie jaar en twee maanden nodig te hebben voor de volgende mijlpaal; de 300.

Benzema, die met 603 duels voor Real Madrid inmiddels is opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst aller tijden van spelers met de meeste duels voor De Koninklijke, laat ook anderen beter presteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Benzema toonde bij de 5-0 tegen Levante ook dat hij niet enkel voor eigen succes gaat maar juist oog heeft voor anderen. In plaats van zijn kans te grijpen Raúl te passeren legde hij de bal af op Vinícius, die zo met zijn tweede goal van de avond op spoor werd gezet van zijn hattrick.

Vinícius Júnior gedijt erg goed in het gezelschap van Benzema. De Braziliaan prijst zich gelukkig met zijn Franse aanvalspartner. 'Mijn band met hem is het hele seizoen al heel goed geweest. Ik hoop dat ik nog heel lang met hem kan samen spelen, tot zijn afscheid bij Real Madrid hopelijk. En ik hoop dat hij het seizoen eindigt met de Ballon d'Or.'

Die prijs zou de ultieme uiting zijn van de grootsheid van Benzema.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.