De mantel van Messi: 'Messi was volgens mij ook niet blij'

Reacties

Was het gepast dat Lionel Messi vlak voor het in ontvangst nemen van de wereldbeker een mantel omgedaan kreeg? Oud-middenvelder Bastian Schweinsteiger vindt van niet.

De mantel van Messi: 'Messi was volgens mij ook niet blij'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

De 38-jarige Duitser die in 2014 wereldkampioen werd ten koste van Argentinië, bekritiseerde de actie van de Qatarese emir Tamim bin Hamad Al Thani en FIFA-president Gianni Infantino. 'Je neemt een groot moment weg bij een speler. Het beviel me niet', zei Schweinsteiger als analist bij de ARD.

De oud-international vindt dat dergelijke presentjes beter op een ander moment aan Messi hadden kunnen worden gegeven. 'Dit had je ook in de spelerstunnel kunnen doen. Volgens mij was Messi er zelf ook niet blij mee. In mijn ogen is de actie niet geslaagd', aldus Schweinsteiger.

Messi maakte inderdaad een overdonderde indruk toen hij de mantel aangedaan kreeg. Hij werd niet geïnformeerd over de actie en kon pas echt naar de mantel kijken toen hem die al omgedaan was. In Qatar wordt het gebaar van de emir juist gezien als een grote blijk van respect. Een dergelijke mantel wordt in het land gedragen bij speciale gelegenheden.

Pierre van Hooijdonk liet bij de NOS blijken dat hij niet gecharmeerd was van de actie, maar zag er ook wel de humor van in: 'Afschuwelijk, maar aan de andere kant dacht ik ook: het heeft wel iets weg van een tovenaar, dat past hem wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.