De Ligt weer fit voor cruciaal duel Ajax in Heerenveen

Reacties

Ajax verwacht komende zondag tegen SC Heerenveen een beroep te kunnen doen op Matthijs de Ligt. De achttienjarige verdediger is hersteld van zijn hersenschudding die hij opliep in het verloren thuisduel met Vitesse (1-2).

De Ligt weer fit voor cruciaal duel Ajax in Heerenveen

De Ligt, die eerder vandaag door bondscoach Dick Advocaat werd geselecteerd voor de duels van Oranje met Wit-Rusland en Zweden, kwam in een luchtduel in botsing met Tim Matavz, waarna De Ligt met brancard van het veld moest. Gevreesd werd voor een zware hersenschudding, maar vrijdag het talent alweer volledig mee.

De inzetbaarheid van Luis Manuel Orejuela is nog wel onzeker. De Colombiaanse aanwinst speelde maandag nog mee met Jong Ajax, maar heeft last van zijn hiel. Mitchell Dijks, Amin Younes en Kasper Dolberg moesten deze week eveneens enkele trainingen aan zich voorbij laten gaan. Het trio was midweeks ziek en trainde vrijdag pas weer volledig met de groep mee.

Wie er naar alle waarschijnlijkheid niet bij is tegen Heerenveen, is Daley Sinkgraven. De linksback speelt vrijdagavond in Oss met Jong Ajax. Siem de Jong keert zeer waarschijnlijk wel terug. Nadat de middenvelder Vitesse-thuis nog aan zich voorbij moest laten gaan door aanstaand vaderschap, is hij na de bevalling van zijn vrouw weer speelklaar.

SC Heerenveen - Ajax staat zondagmiddag om 14.30 uur op het programma.

Een razendsnelle voorbeschouwing op het duel van Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.