De Ligt pakt spotlights met glansrol voor Juventus, Inter struikelt wederom

Reacties

Juventus heeft woensdagavond afgerekend met Parma, mede dankzij een absolute hoofdrol voor Matthijs de Ligt. De verdediger noteerde een goal en een assist. Tegelijkertijd was er weer een struikelpartij voor koploper Internazionale.

De Ligt pakt spotlights met glansrol voor Juventus, Inter struikelt wederom
© Pro Shots
Spezia
Spezia
1 - 1
Internazionale
Internazionale

Samen met AC Milan en Juventus had Internazionale de Italiaanse afvaardiging moeten worden in de Super League, het gehate project dat dinsdag (nog geen 48 uur na de grootse aankondiging) alweer in elkaar stortte. Nadat de Engelse clubs uit het project stapten, besloot ook Inter (net als Milan en Atlético Madrid) woensdagmiddag om de stekker eruit te trekken.

Na alle ophef volgde er woensdag in de Serie A een struikelpartij voor de koploper, die desondanks hard op weg is naar de Scudetto. Diego Farias maakte er na elf minuten al 1-0 van voor de ploeg van keeper Jeroen Zoet, die op de bank zat. Bij de bezoekers begon Stefan de Vrij uiteraard in de basis, hij zag hoe Ivan Perisic nog voor de pauze de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Verder kwam Inter echter niet meer. Ondanks de remise (de tweede op rij) is de voorsprong op de concurrentie nog wel bijzonder ruim. Als Atalanta Bergamo donderdag wint, komt het op negen punten, terwijl AC Milan (dat eerder op de avond thuis al met 1-2 verloor van Sassuolo) en Juventus respectievelijk tien en elf punten minder hebben. En dus lijkt het zes duels voor het einde nog steeds een kwestie van tijd voordat Inter de landstitel kan gaan vieren.

Juventus
Juventus
3 - 1
Parma
Parma

Misschien wel dé grote spil in het hele Super League-web van Juventus-voorzitter Andrea Agnelli. Hij was een groot pleitbezorger van de gesloten miljardencompetitie, wat hem op een enorme sneer van UEFA-baas Aleksandar Ceferin kwam te staan. Het ineenstorten van de Super League heeft Agnelli woensdag overigens wel een (ludieke, bepaald niet positief bedoelde) award opgeleverd.

De kritiek op Juventus (en ook op AC Milan en Internazionale) was gigantisch, en dus zal het leedvermaak in Italië enorm geweest zijn, toen Gastón Brugman na een halfuurtje de 0-1 maakte namens Parma. Kort voor rust maakte Alex Sandro echter gelijk, nadat hij de bal teruggelegd kreeg van Matthijs de Ligt. De Braziliaan pakte de hoofdrol door direct na de pauze ook de 2-1 te maken, maar hij moest de spotlights uiteindelijk delen met De Ligt.

De ex-Ajacied kopte na driekwart wedstrijd namelijk de 3-1 binnen, uit een corner. Het was zijn vijfde goal in Italiaanse dienst en zijn eerste van het seizoen. Daarmee bepaalde hij ook de eindstand en hielp hij De Oude Dame (voorlopig) naar de derde plek in de Serie A.

Genoa
Genoa
2 - 2
Benevento
Benevento

Het Nederlands elftal neemt het op het aanstaande EK onder meer op tegen Noord-Macedonië, waar good old Goran Pandev nog altijd actief is als international. Sterker nog: onlangs was hij nog goud waard tijdens de 1-2 stuntzege die het land in de WK-kwalificatie boekte, in en tegen Duitsland. Oranje is dus gewaarschuwd. Dat die waarschuwing terecht is, bleek ook woensdagavond.

Tegen Benevento had Genoa-aanvaller Pandev na twintig minuten namelijk al twee keer gescoord. Normaal gesproken is een dubbelslag zo vroeg in de wedstrijd wel goed voor een voorsprong, maar Pandev scoorde tweemaal kort na een doelpunt van de bezoekers. Nicolas Viola had vanaf de stip de 0-1 gemaakt, Gianluca Lapadula tekende na een kwartiertje al voor de 1-2. De 2-2 die al snel op het bord stond, bleek ook de eindstand.

Overige uitslagen:


Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
7
AS Roma
38
18
8
12
68-58
+10
62
8
Sassuolo
38
17
11
10
64-56
+8
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.