De Ligt heeft megacontract in Parijs en Turijn voor het uitkiezen

Reacties

Terwijl Matthijs de Ligt afgelopen week op de Bahama's vakantie vierde en bijkwam van een lang en intensief seizoen, zat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in Parijs en Turijn aan de onderhandelingstafel.

De Ligt heeft megacontract in Parijs en Turijn voor het uitkiezen

Dat de aanvoerder van Ajax binnenkort vertrekt, is duidelijk, maar wordt het Paris Saint-Germain of Juventus? De Franse club had aanvankelijk qua salaris het beste voorstel, maar werd afgelopen week afgebluft door Juventus, om vervolgens zelf daar weer overheen te klappen.

Inmiddels liggen twee megacontracten in Parijs en Turijn voor De Ligt klaar. Barcelona wil De Ligt ook nog altijd dolgraag inlijven, maar is qua salaris afgehaakt. Financieel is het perspectief voor de negentienjarige international helder, en ook tussen de clubs is een deal spoedig gesloten, aangezien beide clubs bereid zijn om tussen de zeventig en tachtig miljoen euro aan transfersom te betalen.

De bal ligt dan ook letterlijk bij De Ligt, die aangaf na zijn vakantie de knoop door te hakken. De voorkeur van de verdediger ligt vooralsnog bij Juventus, waarbij het samen voetballen en trainen met Cristiano Ronaldo een belangrijke rol speelt. Onlangs gaf De Ligt nog een jeugdherinnering prijs over de Portugese aanvaller.

'Het is allemaal snel gegaan, dat besef ik soms wel', stelde De Ligt een maand geleden vast. 'Tijdens het seizoen, op de club en tijdens wedstrijden, heb je als speler niet echt de tijd om alles de revue te laten passeren. Maar daaromheen zijn er soms wel momenten waarop ik besef dat het niet normaal is. Zoals onlangs, toen ik een etentje had met mijn voetbalvrienden van vroeger. Adidas had dat georganiseerd. Er waren ook jeugdvrienden bij en daar haalden we herinneringen op. Zo kwamen we erop dat ik vroeger altijd Cristiano Ronaldo wilde zijn als we in de tuin aan het voetballen waren. Dat was vooral ook in zijn tijd toen hij bij Manchester United speelde. Mijn eerste voetbalshirt was ook van hem uit die tijd. Dat etentje was vlak na de ontmoetingen met Juventus, waarin ik duels met dezelfde Ronaldo heb moeten uitvechten. Zoiets blijft toch wel bijzonder.'

Bergwijn
Op de achtergrond schakelt Ajax in de tussentijd door. De Amsterdammers hebben met Quincy Promes de gehoopte versterking op aanvallend vlak binnen, en hengelen ook nog naar Steven Bergwijn. Daarnaast is het vizier van de club door het naderende vertrek van De Ligt gericht op een rechter centrale verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.