De Ligt: 'Fysiek én mentaal gaat het nu veel beter met me'

Reacties

Matthijs de Ligt kijkt uit naar de derby van Turijn. De twintigjarige Nederlander koestert immers warme herinneringen aan de vorige editie, toen hij uitgroeide tot matchwinner.

De Ligt: 'Fysiek én mentaal gaat het nu veel beter met me'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
4 - 1
Torino
Torino

Sinds de herstart in Italië speelde De Ligt iedere minuut voor Juventus. 'Ik voel me fysiek veel beter, maar ook mentaal gaat het veel beter met me. Dat is ook cruciaal', vertelt de Oranje-international aan Sky Italia. De Ligt is met Juventus verwikkeld in een spannende titelrace met Lazio, terwijl ook Internazionale nog kans maakt op de Scudetto.

'Lazio en Inter zijn beide nog in de race. Inter is een geweldig team en heeft maar een paar punten minder. We moeten heel voorzichtig zijn. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan en dat zullen allemaal finales zijn, we kunnen nu geen gas terugnemen', stelt De Ligt, die ook veel respect heeft voor de topscorers van de concurrenten.

'In de Serie A zijn er veel verschillende spitsen. Je hebt Romelu Lukaku, die heel sterk en snel is, maar ook Ciro Immobile die bijvoorbeeld heel goed is met zijn rug naar het doel. Ik probeer ze uitgebreid te bestuderen voor de wedstrijd, om overal op voorbereid te zijn', vertelt De Ligt.

Komend weekeinde wacht de derby tegen Torino. Bij de vorige confrontatie in november maakte De Ligt de winnende goal. 'Dat is een dierbare herinnering voor mij, want het was mijn eerste goal voor Juventus. Ik zat toen in een moeilijke periode en kreeg veel kritiek. Die goal was precies wat ik nodig had. Dankzij dat doelpunt ben ik de voetballer die ik nu ben.'

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Een 10 voor De Ligt: 'Volgens Sarri wordt hij de beste verdediger ter wereld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.