De Ligt erkent: 'Ik weet zelf ook wel dat ik minder zeker oog'

Reacties

Matthijs de Ligt erkent dat hij momenteel minder sterk voor de dag komt dan vorig seizoen. De van Ajax naar Juventus overgestapte verdediger maakt zich echter geen enkele zorgen, zei hij na het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland (1-2).

De Ligt erkent: 'Ik weet zelf ook wel dat ik minder zeker oog'
© Pro Shots

Daarin had De Ligt te maken met de 1 meter 94 lange Denis Laptev. 'Hij maakte het me zeker lastig, maar dat kan gebeuren. Dat man-tegen-man-gevecht moet je elke wedstrijd aangaan', zei De Ligt tegen de NOS. Laptev was in de eerste helft dicht bij de 1-0, toen De Ligt hem na een corner in eerste instantie nog van scoren afhield. In tweede instantie schoot de spits van Dinamo Brest naast. 'Het was een sterke spits, maar ik denk dat hij uiteindelijk niet heel veel kansen heeft gehad.'

De Ligt erkende dat hij niet zijn beste periode doormaakt. Tegen Noord-Ierland (3-1) stond hij met slecht wegwerken mede aan de basis van het tegendoelpunt waardoor Nederland in de achtervolging moest en bij Juventus kende hij ook al een aantal mindere optredens. 'Ik weet van mezelf ook wel dat ik misschien wat minder zeker oog. Een voetballer heeft altijd ups en downs. Je kan niet altijd omhoog gaan', reageerde de verdediger, die tijdens het duel even last had van zijn schouder.

Dat hij niet zo sterk speelt als bij Ajax, baart De Ligt zelf geen zorgen. 'Vorig seizoen was natuurlijk fantastisch, op dit moment heb ik even wat dingen die anders gaan. Dat is heel normaal voor een jonge speler, ik maak me er ook niet druk om. Het belangrijkste is dat ik gewoon mijn wedstrijden speel. Ik denk dat ik vandaag de tweede helft ook prima gespeeld heb. De eerste helft kon beter, maar uiteindelijk weet ik ook wel dat het goedkomt. Het seizoen is nog niet verloren.'

Momentjes
Bondscoach Ronald Koeman nam het eerder deze week tijdens zijn persconferentie al op voor De Ligt, die nu eenmaal moet wennen aan een nieuwe omgeving, en houdt vooralsnog gewoon vast aan zijn defensieve centrum. 'Natuurlijk zijn er nog wel wat momentjes, maar bij Matthijs is dat vooral aan de bal. Dat hij een bal kan aannemen in plaats van wegwerken. Maar ik vond, wat hij zelf ook zei, dat hij in de tweede helft prima heeft gespeeld', aldus Koeman tegenover de NOS.

Ondertussen is De Ligt door zijn optreden van zondagavond tegen Wit-Rusland de enige speler geworden die in alle achttien interlands onder Koeman in actie kwam, omdat Memphis Depay in Minsk ontbrak door een blessure. Op twintigjarige leeftijd staat de teller nu al op 21 interlands, uitzonderlijk veel voor een speler van zijn leeftijd. Donderdag stootte hij zelfs Clarence Seedorf van de troon als jongste Oranje-speler ooit met twintig interlands achter zijn naam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.