De Ligt en Verbruggen lossen Geertruida en De Vrij af in Oranje-selectie

Reacties

Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen melden zich zaterdagmiddag weer bij het Nederlands elftal. Wel neemt bondscoach Ronald Koeman afscheid van Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij.

De Ligt en Verbruggen lossen Geertruida en De Vrij af in Oranje-selectie
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Gibraltar
Gibraltar

Geertruida liep vrijdag in de slotfase van het EK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0) een hamstringblessure op en keert terug naar Feyenoord. De later deze week opgeroepen De Vrij mag het trainingskamp van Oranje ook verlaten wegens op handen zijnde gezinsuitbreiding.

De selectie van Oranje blijft uit 23 spelers bestaan, omdat De Ligt en Verbruggen voldoende hersteld zijn van de virusinfectie die ze in aanloop naar het duel met Frankrijk opliepen. De verdediger van Bayern München en keeper van Anderlecht zijn inzetbaar tegen Gibraltar.

Sven Botman, Cody Gakpo en Joey Veerman verlieten het trainingskamp van Oranje deze week ook vanwege de virusinfectie die het nodige losmaakte en keren vooralsnog niet terug. Wel is Denzel Dumfries na zijn schorsing tegen Frankrijk weer beschikbaar voor Koeman.

Vertraging
Oranje keerde zaterdag gehinderd door de weersomstandigheden met enkele vertraging terug in Nederland. De groepstraining is daardoor verplaatst naar de gym. Zondagmiddag werkt het Nederlands elftal zijn laatste training af richting het thuisduel met Gibraltar.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.