De Ligt en Kluivert wederom in de race voor Golden Boy-award

Reacties

Matthijs de Ligt is wederom genomineerd voor de prestigieuze Golden Boy-verkiezing, die de negentienjarige verdediger van Ajax vorig jaar won. Ook Justin Kluivert, vorig jaar winnaar van de publieksprijs, staat wederom op de lijst, net als vier andere Nederlanders.

De Ligt en Kluivert wederom in de race voor Golden Boy-award

Het gaat om Manchester United-aanvaller Tahith Chong (19), Ajax-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp (19), Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida (18) en Juventus-middenvelder Leandro Fernandes (19, ex-PSV). Daarnaast staat ook AS Monaco-aanvaller Willem Geubbels, jeugdinternational van Frankrijk maar ook in het bezit van een Nederlands paspoort, tussen de honderd grootste talenten van het Europese voetbal.

Het Nederlandse voetbal is sowieso goed vertegenwoordigd. Zo staat de onlangs naar Real Sociedad verkaste Alexander Isak erbij na zijn prima tweede seizoenshelft bij Willem II in de Eredivisie. Ook het Deense Ajax-talent Victor Jensen, de Zuid-Amerikanen van PSV Mauro Júnior en Maxi Romero, die waarschijnlijk op huurbasis terugkeert naar Argentinië, en de Colombiaanse Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra hebben een nominatie gekregen.

De vraag is of De Ligt in aanmerking komt voor de eindzege, omdat Kylian Mbappé vorig jaar zijn Golden Boy-titel uit 2017 ook niet prolongeerde. De aanvaller van Paris Saint-Germain ontbreekt dit keer op de lijst, hoewel hij gezien zijn leeftijd (20) nog in aanmerking zou kunnen komen. Grote namen uit het buitenland die wel zijn genomineerd zijn Moise Kean (Juventus), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), João Félix (Benfica), Phil Foden (Manchester City) en Vinícius Júnior (Real Madrid).

De Golden Boy-award wordt al sinds 2003, toen Rafael van der Vaart de eerste winnaar was, uitgereikt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport aan spelers jonger dan 21 jaar. Bekijk hier de volledige lijst met nominaties.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.