De Ligt bankzitter bij laatste test Juve, Dybala steelt de show

Juventus heeft een week voor de start van de Serie A de voorbereiding afgesloten met een 0-1 overwinning op Triestina. Opvallend was dat trainer Maurizio Sarri leek te starten met zijn beoogde basisopstelling en dat Matthijs de Ligt daar geen deel van uitmaakte.

De van Ajax overgekomen verdediger zag het centrum van de Juventus-defensie gevormd worden door Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. Cristiano Ronaldo ontbrak vanwege een spierblessure en is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Fiorentina, volgende week zaterdag. Hij werd in de punt van de aanval vervangen door Paulo Dybala.

De veelbesproken Argentijn deed ook behoorlijk van zich spreken. Juventus bereikte een akkoord met Manchester United én Tottenham Hotspur over Dybala, maar de spits wees beide clubs zelf de deur omdat hij helemaal niet weg wil uit Turijn. Tegen Triestina liet Dybala zien nog altijd een voetballer te zijn met buitengewone kwaliteiten. Zeven minuten voor rust kapte hij op fraaie wijze zijn tegenstander uit om vervolgens met een heerlijke stift te 0-1 te maken.

Vijf minuten na rust had Dybala zijn tweede moeten maken toen de bal op de stip ging na een overtreding op Federico Bernardeschi. De Argentijnse international zag zijn inzet echter gestopt worden door doelman Daniel Offredi. Niet lang daarna besloot de assistent-trainer van Juventus - Sarri ontbrak op de bank vanwege de griep - in een tijdsbestek van vier minuten negen spelers te wisselen, waaronder Dybala. Matthijs de Ligt was een van de invallers.

Uiteindelijk kwam ook Aaron Ramsey nog binnen de lijnen bij Juventus, dat zo alle tien de veldspelers wisselde. Met al die nieuwe namen gebeurde er weinig meer tegen Triestina, dat uitkomt op het derde niveau van Italië.