De kuren van de fenomenale Fat Boy

Reacties

November is voor Voetbal International de Maand van het Engelse voetbal. In onze Premier League-special komen onder de noemer Fabulous Fifty de vijftig meest memorabele spelers uit die grootste voetbalcompetitie op aarde voorbij. Op VI.nl plaatsen we elke dag zo’n sieraad of bad boy in het voetlicht. Deze keer: Wayne Rooney.

De kuren van de fenomenale Fat Boy
WAYNE ROONEY
*Liverpool, 24 oktober 1985
PREMIER LEAGUE-DUELS (GOALS) 491 (208)
CLUBS 2002-04 Everton, 2004-17 Manchester United, 2017-18 Everton, 2018 DC United (VSt)
KAMPIOEN PREMIER LEAGUE 2007, 2008, 2009, 2011, 2013
PREMIER LEAGUE-SPELER VAN HET SEIZOEN 2009/10
PREMIER LEAGUE-SPELER VAN DE MAAND Februari 2005, December 2005, Maart 2006, Oktober 2007, Januari 2010

Engelse topvoetballers haten de schrijvende media in hun land, waardoor ze zelden bereid zijn zich te laten interviewen. Ze vergeten dat ze vaak zelf voeding geven aan de boulevardpers, die smult van hun schandalen. Het was dan ook een groot verlies voor de tabloids dat Wayne Rooney afgelopen zomer besloot de nadagen van zijn imposante voetballoopbaan in de VS te slijten, bij DC United.

Behalve drank en vrouwen bleek Wayne Rooney nóg een hobby te hebben: gokken

Toen Rooney in 2002 namens Everton debuteerde tegen Tottenham Hotspur en zo op zestienjarige leeftijd de jongste speler ooit werd in de Premier League, had de sensatiepers hem al op de korrel. Er verschenen verhalen dat vader Rooney zijn zoon meenam naar de hoeren en hij kreeg bijnamen als Fat Boy en Shrek, het groene animatiemonster met de stierennek.

Desondanks groeide de potige aanvaller in vliegende vaart uit tot een stervoetballer, vooral nadat hij in 2004 voor 48 miljoen euro was overgestapt naar Manchester United. Hij werd na verloop van tijd zelfs topscorer aller tijden van het Engelse nationale elftal en Manchester United. Zijn escapades werden er echter niet minder om. Behalve drank en vrouwen bleek Rooney nóg een hobby te hebben: gokken.

Toen Rooney in 2002 op zestienjarige leeftijd de jongste speler ooit werd in de Premier League, had de sensatiepers hem al op de korrel

Op twintigjarige leeftijd verspeelde Rooney een dure Chrysler aan Phil Bardsley, op dat moment speler van Burnley, met pokeren. In 2006 kwam aan het licht dat de United-ster 700 duizend pond schuld had bij een goksyndicaat in het paardenrennen. Een zaak waarin ook Michael Owen een belangrijke rol speelde. Rooney weigerde te betalen omdat hij niet tijdig op de hoogte zou zijn gebracht van het opgelopen bedrag. Beide internationals moesten toen nog afreizen naar het WK in Duitsland.

Zijn vrouw Coleen McLoughlin had heel wat met hem te stellen. Beiden groeien op in Croxteth, een armetierige wijk in Liverpool waar ook Robbie Fowler vandaan komt. Ze kennen elkaar sinds hun twaalfde en hebben inmiddels drie kinderen. Coleen werkte ook mee aan de sappige verhalen in de boulevardpers, toen ze bijvoorbeeld op Heathrow werd aangehouden nadat ze tienduizenden ponden had uitgegeven tijdens een tripje naar New York. De creditcard van Wayne heelt kennelijk alle wonden.

Ook in Manchester zullen ze Wayne Rooney nooit meer vergeten.
Ook in Manchester zullen ze Wayne Rooney nooit meer vergeten.
Ook zoonlief Klay Rooney heeft soms zo zijn kuren. ;)
Ook zoonlief Klay Rooney heeft soms zo zijn kuren. ;)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.