De Kuip komt met goed nieuws: Nederland - Frankrijk niet in gevaar

Reacties

De problemen met de lichtmasten van De Kuip behoren definitief tot het verleden. Maandag zijn de laatste tests succesvol verlopen.

De Kuip komt met goed nieuws: Nederland - Frankrijk niet in gevaar

De wedstrijd Feyenoord - VVV-Venlo werd ruim een week geleden afgelast nadat de lichtmasten kort na aanvang uitvielen. Sindsdien is er hard gewerkt aan een oplossing, die inmiddels is gevonden. 'Zowel de kapotte als de kwetsbare onderdelen zijn vervangen. Zo weten we zeker dat een constructiefout niet meer mogelijk is en hebben we er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen', aldus Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijnoord, op de clubwebsite van de Rotterdammers.

Ook wanneer de lichtmasten tijdens een wedstrijd onverhoopt toch weer uitvallen, is er geen reden voor paniek. Van Merwijk meldt dat er zogenoemde workarounds zijn aangelegd, waardoor het licht altijd binnen de aangegeven norm van dertig minuten weer zal gaan branden.

Dat de problemen zijn opgelost, zorgt ongetwijfeld voor opluchting bij de KNVB. Vrijdag staat immers Nederland - Frankrijk op het programma in De Kuip. Van Merwijk: 'Zij (de KNVB, red.) hadden specifiek om een bevestiging gevraagd. Alles zal probleemloos kunnen verlopen en we kijken uit naar een prachtige Oranje-avond.'

Bondscoach Ronald Koeman liet al weten uit te kijken naar een avondwedstrijd in De Kuip met Oranje. 'Een geweldig stadion, maar ik vond de wedstrijd tegen Duitsland in de Arena qua sfeer ook geweldig. Misschien is het veld in De Kuip nog een tikkeltje beter. Ik hoop op dezelfde sfeer als in de Arena, maar dat ligt ook aan onszelf. Dat het snel uitverkocht was, betekent dat we op de goede weg zijn. Mensen kijken weer positiever naar Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.