De Kuip biedt wankele Feyenoord-defensie ook geen soelaas

Reacties

Feyenoord kent een uitermate stroeve Eredivisie-start onder Jaap Stam. De magie van De Kuip lijkt ook aan erosie onderhevig.

De Kuip biedt wankele Feyenoord-defensie ook geen soelaas

De tijden van Eredivisionisten die met angst en beven richting De Kuip gingen ligt achter ons. De Rotterdamse voetbaltempel maakt Feyenoord allerminst onverslaanbaar. FC Utrecht onderstreepte dat zondag met het eerste gelijkspel in De Kuip sinds maart 2012.

De Domstedelingen voelden zich met de remise tekort gedaan. Die gedachte bij een bezoekende club staat niet op zichzelf. Sterker nog, Feyenoord heeft de laatste vier thuisduels in de Eredivisie niet gewonnen. Dat is mede veroorzaakt door defensieve onzekerheid.

De laatste vijf thuisduels in de Eredivisie bleef een clean sheet voor de Rotterdamse formatie achterwege. In 2019 moest Feyenoord vijf keer op eigen veld de openingstreffer slikken. Het laatste kalenderjaar waarin dit minimaal zo vaak gebeurde was 2016. Toen was het acht keer.

Ook in aanvallend opzicht toonde Feyenoord zich tegen FC Utrecht van een machteloze kant. Tekenend daarvoor was dat linksback Ridgeciano Haps – een van de lichtpuntjes bij de Rotterdammers - tot meer schoten op doel (2) kwam dan het aanvalstrio van de Feyenoord-basis. Alleen Sam Larsson kon er op eentje bogen, waar Luciano Narsingh en Luis Sinisterra geen schot op doel afleverden.

Jaap Stam zoekt nog. Het enige succes in De Kuip - 4-0 tegen Dinamo Tblisi in de Europa League-voorronde - biedt hoop in bange dagen. Donderdag komt het Israëlische Hapoel Beer Sheva naar De Kuip.

'Feyenoord wordt geleid als een amateurclub'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.