De Koning niet eens met rode kaarten: 'In buitenland fluiten ze hier niet voor'

VVV-Venlo eindigde het duel met SC Heerenveen niet alleen met een 1-0 nederlaag, de Limburgers verloren ook twee spelers via rode kaarten. Tobias Pachonik en Simon Janssen raakten Joey Veerman en konden inrukken. VVV-trainer Hans de Koning kon zich niet vinden in de kaarten die scheidsrechter Kevin Blom uitdeelde.

sc Heerenveen
1 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

'Dit is doodzonde', steekt de coach bij FOX Sports van wal. 'We hebben heel goed gespeeld en we zijn bezig geweest om een goed resultaat te behalen. Maar dan zijn er drie momenten…', doelt De Koning op het penaltymoment ('daar kan je over discussiëren') in de eerste helft en de twee rode kaarten. SC Heerenveen kwam in de 32ste minuut op voorsprong via Joey Veerman, die de strafschop benutte. In de tweede helft kon VVV in ondertal geen vuist meer maken.

Beide rode kaarten werden getoond tijdens het interview met De Koning. 'Ik denk dat Pachonik de bal speelt en dan door middel van het natte veld doorglijdt, dan krijg je impact', beredeneert De Koning na de wedstrijd. 'Met de binnenkant van de voet speelt hij de bal eerst, vervolgens springt Joey op. Daardoor lijkt het erger dan dat het is.'

De Koning vindt dat er te makkelijk wordt gefloten in Nederland. 'We moeten voetbal het voetbal laten, we zijn geen watjes. Als dit in het buitenland gebeurt, wordt er niet eens voor gefloten', vindt De Koning.

Ook de tweede rode kaart, voor Janssen, vindt De Koning discutabel. 'Dit is een geval van: naar de bal kijken en de tegenstander niet zien. Simon ken ik als een heel lieve jongen, hij zou dit nooit zo doen.'

Kleine selectie
Aanvaller Vito van Crooy, die zich deze wedstrijd wedstrijd vooral bezighield met verdedigen, keek niet zozeer naar het wel of niet terecht zijn van de rode kaarten, hij keek al naar volgende week. 'Het is klote voor ons dat we twee rode kaarten krijgen, ook met het oog op de volgende wedstrijd. We hebben niet de grootste selectie, dus dat wordt puzzelen voor ons. Ik ben benieuwd hoe we het gaan oplossen', kijkt Van Crooy vooruit naar het komende duel met ADO Den Haag, volgende week zaterdag.