De Koning en FC Volendam blijven ook in Leeuwarden ongeslagen

Reacties

FC Volendam heeft zijn ongeslagen reeks zaterdagavond verlengd naar acht wedstrijden. Sinds de komst van trainer Hans de Koning op 1 oktober verloor de ploeg geen wedstrijd meer. Op bezoek bij SC Cambuur nam FC Volendam dit keer een punt mee.

De Koning en FC Volendam blijven ook in Leeuwarden ongeslagen
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

De start van het seizoen was bedroevend voor FC Volendam. Met Misha Salden als trainer wist de ploeg niet een keer te winnen in de eerste zeven speelronden. De club besloot Salden weg te sturen en haalde De Koning binnen om het tij te keren. Dat resulteerde tot zaterdag al in een ongeslagen reeks van zeven duels.

Niet alleen FC Volendam deed het de voorbije weken goed. Cambuur won zijn laatste drie competitiewedstrijden stuk voor stuk en sleep nu de messen voor FC Volendam. Het Andere Oranje nam na iets meer dan een kwartier spelen echter de leiding. Nick Doodeman snelde na een pass van Boy Deul alleen af op Xavier Mous en stuitte in eerste instantie op de doelman, maar bleef in de herkansing rustig en tekende voor 0-1.

Cambuur leek de rust in te gaan met die score, maar kwam toch terug tot 1-1. Een voorzet van Kevin van Kippersluis kwam tegen de hand van Mohamed Betti en leverde een strafschop op. Van Kippersluis pakte de buitenkans zelf aan en maakte zijn vierde van het seizoen. In de tweede helft was hij dicht bij een tweede treffer. De paal stond meer succes echter in de weg.

Met nog twintig minuten te gaan lag de wedstrijd nog helemaal open, maar ondanks pogingen van Kevin Visser en Karim Rossi bleef het gelijk. FC Volendam blijft in de middenmoot hangen, terwijl Cambuur de aansluiting heeft met het linkerrijtje in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.