De Koning blij met snelle kans op revanche VVV: 'Beton eroverheen'

Reacties

Drie dagen na de historische afstraffing tegen Ajax moet VVV-Venlo de draad weer oppakken in het bekerduel met FC Den Bosch. Trainer Hans de Koning is blij dat zijn ploeg niet de hele week hoeft te wachten om de kater van de recordnederlaag weg te spoelen.

De Koning blij met snelle kans op revanche VVV: 'Beton eroverheen'
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
4 - 2
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Zonder de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi zou dat immers tot zaterdagavond duren, als met de uitwedstrijd tegen FC Groningen het volgende Eredivisie-duel op het programma staat. Maar de selectie van VVV hoeft niet de hele week rond te lopen met de 0-13 nog in de benen. Vanavond komt Den Bosch op bezoek in Venlo.

'Het is prettig dat we vanavond weer mogen aantreden', blikt De Koning op de clubwebsite vooruit op het bekerduel met de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. 'De druk zal wat hoger zijn, maar anders loop je een hele week tegen de wedstrijd in Groningen aan te hikken. Nu kun je vandaag al revanche pakken met een gretige groep.'

Na de dertien tegendoelpunten tegen Ajax is het voor VVV vooral zaak het vertrouwen van de wedstrijden vóór afgelopen zaterdag weer terug te krijgen. 'We moeten het koppie weer omhoog krijgen en de positieve dingen uit de wedstrijden voor Ajax pakken', weet De Koning, daarbij ongetwijfeld denkend aan het 2-2 gelijkspel tegen AZ van een week eerder.

Op het clubkanaal vertelde de trainer hoe de selectie van VVV de afstraffing heeft verwerkt. 'De conclusie is dat het een eenmalig iets is en dat we de draad weer moeten oppakken. We moeten de positieve dingen eruit halen. Niet van die wedstrijd (tegen Ajax, red.), want die hebben we begraven, beton eroverheen. Maar hiervoor hebben we goede resultaten behaald.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.