De Kogel krabbelt op: 'Gaat beter dan ik ooit had durven dromen'

Reacties

Meer dan anderhalf jaar na zijn ernstige auto-ongeluk breekt het licht weer door voor Leon de Kogel. De voormalig spits van FC Utrecht en Go Ahead Eagles loopt tegenwoordig zonder krukken.

De Kogel krabbelt op: 'Gaat beter dan ik ooit had durven dromen'
© Pro Shots

De Kogel raakte in juni 2018 ernstig gewond tijdens een taxirit op Malta. Aanvankelijk moest de spits voor zijn leven vechten, nu gaat het na een lang revalidatietraject inmiddels een stuk beter met hem. 'Ik geniet weer van kleine dingetjes, eigenlijk is alles wel een beetje op de rit. Natuurlijk ben ik nog zwaar aan het revalideren, maar het gaat beter dan ik ooit had durven dromen', zegt hij in een special van FC Utrecht TV.

Onlangs was hij al te gast bij een bekerduel tussen Go Ahead en Utrecht, waar hij zonder krukken op het veld liep. 'Het leek wel alsof ik nooit gelopen heb, ik moest weer helemaal leren om mijn knie te strekken. Dat was heel raar. Ik ben er zelf ook nog steeds wel een beetje verbaasd over, hoor. Het is nu sinds zeven, acht weken dat ik eigenlijk zonder één kruk loop. En dat ik een balletje kan passen, is wel iets nieuws ja.'

Het is nog niet het eindstation voor De Kogel, die hard blijft werken aan zijn revalidatie om progressie te blijven boeken in zijn herstel. Zelf voetballen zit er niet meer in. 'Dat mis ik ook wel heel erg.' Wel doet hij inmiddels iets anders in het wereldje. In februari maakte SV Houten, de club van zijn jeugd, bekend dat hij terugkeert als jeugdtrainer. 'Ik ben daar toen voor gevraagd en dat doe ik met heel veel plezier.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.