De klok tikt voor Real Madrid: lukt het nog om Bale te verkopen?

Reacties

Real Madrid is hem liever kwijt dan rijk, maar Gareth Bale meldde zich maandag gewoon voor de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Nu de transfermarkt in Engeland al over een maand sluit, is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van de Welshman ligt.

De klok tikt voor Real Madrid: lukt het nog om Bale te verkopen?

Niet als het aan hemzelf ligt overigens. De afgelopen weken is al meerdere keren naar buiten gekomen dat Bale bij Real wil blijven, hoewel de club in duidelijke bewoordingen heeft laten weten dat hij niet voorkomt in de plannen van trainer Zinedine Zidane. Die hoopt volgens Spaanse media nog altijd dat de linksbenige aanvaller deze zomer vertrekt.

Dat geldt ook voor de fans van De Koninklijke. Bale werd afgelopen seizoen met grote regelmatig getrakteerd op een fluitconcert in het eigen Estádio Santiago Bernabéu. Maandag bleek bij zijn aankomst op trainingscomplex Valdedebas dat er in dat opzicht nog weinig was veranderd. Het kleine groepje fans dat aanwezig was, joelde hem opnieuw uit.

Gareth Bale scoorde 102 keer in 231 officiële duels voor Real Madrid. Twee daarvan maakte hij op 26 mei 2018 in de Champions League-finale tegen Liverpool.
Gareth Bale scoorde 102 keer in 231 officiële duels voor Real Madrid. Twee daarvan maakte hij op 26 mei 2018 in de Champions League-finale tegen Liverpool.

De man die Real in 2018 met twee goals (waarvan één prachtige omhaal) nog langs Liverpool leidde in de Champions League-finale en in 2013 met 101 miljoen euro nog de grote aankoop was, is dus niet langer gewenst in Madrid. De vraag is alleen: welke club is na een weinig overtuigend seizoen bereid diep in de buidel te tasten voor de alweer 29 jaar oude Bale?

Gezien het forse salaris - naar verluidt zo'n 14,5 miljoen euro per jaar - dat de Welshman bij Real verdient, lijken alleen de grootmachten uit Engeland financieel in staat hem aan te trekken. Vooralsnog zijn er geen concrete signalen dat een club als Manchester United, dat nog het meest wordt genoemd, tot actie overgaat. De tijd tikt ondertussen vrolijk verder.

De transfermarkt voor clubs uit de Premier League sluit immers op 8 augustus, sinds is besloten de transferdeadline naar voren te halen. De toekomst van Bale zal tot die tijd wel onderwerp van discussie blijven bij Real, al denkt hij daar zelf dus anders over. Zoals het De Man van Honderd Miljoen betaamt, vervolgt hij onverstoorbaar zijn weg bij De Koninklijke.

In deze video gaan we in op de mogelijke bestemming van Gareth Bale
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.