De kandidaten voor de vacature in Camp Nou, naast Xavi

Reacties

Met het vertrek van Koeman is het speculeren over zijn opvolger een nieuwe fase ingegaan. Xavi geldt, natuurlijk, als de favoriet voor de vacature.

De kandidaten voor de vacature in Camp Nou, naast Xavi

Xavi heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij als trainer wil terugkeren bij Barcelona. De oud-international, die werkt in Qatar bij Al-Sadd, herhaalde steeds die wens te hebben. Overigens deed hij dat zonder zich nadrukkelijk te afficheren als dé opvolger van Koeman. Xavi zaagde niet aan de stoelpoten van de Nederlander, maar zette wel iedere keer de deur naar Camp Nou open.

Heeft voorzitter Joan Laporta alternatieven voor Xavi, die officieel nog onder contract staat bij Al-Sadd? De naam Sergi Barjuán valt daarbij. De 49-jarige oud-international is als trainer van het tweede al verbonden aan Barcelona. Hij wordt nadrukkelijk genoemd als de man die de honneurs waarneemt tot de volgende interlandperiode. Mogelijk zit Sergi langer op de bank in Camp Nou, al dan niet uit noodzaak vanwege de financiële beperkingen.

Marcelo Gallardo blijft opduiken als de opvolger van Koeman. De Argentijn heeft met River Plate naam gemaakt door de grootmacht weer te doen schitteren, met onder meer twee keer de Copa Libertadores als bewijs. De oud-international heeft nog een contract tot 1 januari 2022 en heeft eerder duidelijk aangegeven zeker niet van plan te zijn eerder te vertrekken. 'Iedereen weet dat ik mijn contract wil uitdienen. Ik heb geen reden om van gedachten te veranderen', zei Gallardo begin oktober naar aanleiding van de geruchten over Barcelona.

De namen Erik ten Hag en Roberto Martínez zijn ook gevallen. Gezien hun spelopvattingen en hun ervaringen passen de Ajax-trainer en de België-bondscoach bij de Catalaanse grootmacht. Maar er zijn grote vraagtekens of Ten Hag als Nederlander en gezien diens trouw aan de Amsterdammers wordt gezien als een kandidaat. Martínez heeft de laatste maanden ook wat afstand genomen van Barcelona. Andrea Pirlo wordt gezien zijn gebrek aan ervaring als trainer niet gezien als een serieuze optie voor de vacature in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.