De kaarten bij Sevilla worden opnieuw geschud voor Luuk de Jong

Reacties

Een half jaar na zijn komst bij Sevilla ziet de wereld er een stuk anders uit voor Luuk de Jong. De Spaanse club is duidelijk niet tevreden met de prestaties van de spitsen. Daarom worden de kaarten opnieuw geschud. De ene concurrent vertrekt, terwijl de andere juist komt. De vraag is wie trainer Julen Lopetegui zaterdag opstelt als Sevilla op bezoek gaat bij Real Madrid (aftrap 16.00 uur).

De kaarten bij Sevilla worden opnieuw geschud voor Luuk de Jong
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Sevilla
Sevilla

De Jong zal hopen dat het beste nog moet komen in de tweede seizoenshelft. De 29-jarige spits werd in de zomer overgenomen van PSV en maakte een moeizaam eerste half jaar door bij Sevilla, met slechts twee doelpunten in zestien optredens in La Liga. Kijkend naar de expected goals, waarbij wordt gekeken naar hoeveel grote kansen een speler creëert en wat dat oplevert, blijkt De Jong zelfs de minst presterende aanvaller van de Spaanse competitie.

Toch is De Jong zeker niet de enige spits die het in het eerste half jaar moeilijk had bij Sevilla. Munas Dabbur werd voor zeventien miljoen euro overgenomen van Red Bull Salzburg en vertrok na twee La Liga-duels begin januari alweer naar 1899 Hoffenheim. Chicharito kwam over van West Ham United en moest het beweeglijke alternatief voor De Jong worden, maar hij scoorde slechts één keer in negen competitiewedstrijden. De Mexicaan is inmiddels dicht bij een overgang naar Los Angeles Galaxy. Tot slot fungeerde ook Munir El Haddadi in sommige wedstrijden als spits. De voormalig speler van Barcelona deed dat in de Europa League met succes (vijf goals uit vijf duels), maar ook hij had in de competitie moeite (twee goals in negen wedstrijden).

De spitsen van Sevilla in La Liga:

Naam Duels Goals
Luuk de Jong 16 2
Munir El Haddadi 9 2
Chicharito 9 1
Munas Dabbur 2 0

Sevilla vond het in de winter al tijd voor actie op het spitsenfront. Na het vertrek van Dabbur werd donderdag Youssef En-Nesyri voorgesteld als nieuwste aanwinst. De international van Marokko kwam voor twintig miljoen euro over van Leganés, waar hij dit seizoen vier keer scoorde en twee assists gaf in achttien competitiewedstrijden. Ook dat lijken niet de overtuigende cijfers waar de Andalusische club naar op zoek is, maar uit het contract voor vijfenhalf jaar spreekt genoeg vertrouwen.

Daar lijkt het niet bij te blijven. Volgens Spaanse en Engelse media concurreert Sevilla namelijk met Tottenham Hotspur om de handtekening van Krzysztof Piatek. De Poolse spits mag vertrekken bij AC Milan, omdat hij niet in de plannen past van trainer Stefano Pioli. De 24-jarige aanvaller scoorde er vorig seizoen op los bij Genoa, waarna Milan hem al na een halfjaar overnam. Ook in San Siro begon Piatek goed, maar de Pool zakte vervolgens weg. Dit seizoen staat de teller pas op vier treffers.

Als Piatek – of een andere spits – naar Sevilla komt, dan mag Chicharito zijn American Dream gaan vervullen in Los Angeles. Duidelijk is wel dat er voor De Jong de komende maanden een nieuwe concurrentiestrijd zal ontstaan met de komst van En-Nesyri en mogelijk ook Piatek. Het is tijd dat de Nederlander laat zien wat hij in zijn mars heeft. 

De wedstrijden in speelronde 20 van La Liga:


Vr 17 jan. 2020

Za 18 jan. 2020

Zo 19 jan. 2020

VI's Bas van den Hoven bespreekt in zijn vooruitblik op het weekend ook de rol van Luuk de Jong bij Sevilla.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.