De Jong wil extra technische man in PSV-top: 'Vol op spelersbeleid'

Reacties

PSV zet in 2020 in op een extra technische man in de clubleiding. Dat legt technisch manager John de Jong deze week uit in een groot interview met Voetbal International.

De Jong wil extra technische man in PSV-top: 'Vol op spelersbeleid'
© Pro Shots

De Jong wil de functie van technisch manager opsplitsen. Hij gaat zich dan volledig storten op het spelersbeleid, een nog aan te stellen collega komt boven de technische organisatie te staan en moet de langetermijnvisie van de club bewaken.

'Een technisch directeur staat traditioneel overal boven en heeft meerdere focusgebieden. De opleiding, het spelersbeleid, de scouting, sparren met de hoofdtrainer... Kortom: de complete voetbalorganisatie. Ik vind dat we naar een model moeten waarin ik me alleen op het spelersbeleid kan focussen', vertelt De Jong.

'Ik zie heel veel mogelijkheden om daarin winst te boeken, maar die kansen kun je het beste pakken als je er meer tijd aan kunt besteden', vervolgt hij. 'Twee kleine voorbeelden: weer zelf meer wedstrijden gaan kijken en nog meer gebruik van data-analyse in de scouting. We doen dat al jaren, maar ik denk dat we het nog beter kunnen inzetten om in een eerder stadium bij bepaalde interessante spelers uit te komen. Bovendien verandert de markt extreem snel. Nu weer met Engelse jeugdspelers die steeds vaker de overstap naar Europese clubs maken, zoals bij ons Noni Madueke. Je moet er kort bovenop zitten om optimaal te presteren. Deze wens heb ik bij mijn aanstelling al aangegeven. In een eerder stadium heb ik dat ook bij Marcel Brands al gedaan. Iedereen staat er voor open om het te doen, maar het is nog niet zo snel gegaan als we wilden.'

'Het spelersbeleid omvat veel en het is voor een club als PSV het belangrijkste verdienmodel, samen met de inkomsten uit Europees voetbal', legt De Jong uit. 'Daarom moet je de kansen die je hebt zo groot mogelijk maken, door er iemand vol op te zetten. Ik heb bovendien de wens om de scouting uit te breiden. Voor mij zijn het logische, heldere gedachten om binnen een club steeds meer focus te leggen op de spelersmarkt. Dáár ligt de winst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.