De Jong wéér op voorpagina in Spanje: gaat hij naar Chelsea?

Reacties

Komt het einde van de soap rond Frenkie de Jong bij Barcelona in zicht? De Oranje-international staat donderdagochtend wederom op de voorpagina in Spanje, omdat een overstap naar Chelsea in de maak zou zijn.

De Jong wéér op voorpagina in Spanje: gaat hij naar Chelsea?
© Pro Shots

De Jong wordt al tijden richting de uitgang geschreven door de Spaanse sportkranten, maar hield tot nu toe voet bij stuk; hij wilde blijven bij Barcelona. Ook toen de clubleiding de druk de afgelopen periode opvoerde, zodat hij salaris zou inleveren, veranderde dat niets aan de houding van de 25-jarige middenvelder.

Woensdag arriveerde zijn zaakwaarnemer Ali Dursun in Barcelona om de voortslepende kwestie te bespreken. De uitkomst van dat gesprek is nog niet naar buiten gebracht, maar donderdagochtend meldt Sport wel op de voorpagina Barça met Chelsea een akkoord bereikt over een transfersom van tachtig miljoen euro.

De bal ligt nu bij De Jong en zijn zaakwaarnemer. Komen zij er ook uit met de Londenaren, dan lijkt niets een transfer naar Chelsea meer in de weg te staan. Eerder toonde ook het Manchester United van Erik ten Hag serieuze interesse, maar De Jong wil in de Champions League spelen en bedankte voor die transfer.

Zo blijft de toekomst van De Jong de gemoederen bezighouden. Chelsea is sowieso druk in gesprek met Barcelona, want manager Thomas Tuchel ziet in Pierre-Emerick Aubameyang nog altijd de gewenste versterking voor de aanval na het vertrek van Romelu Lukaku en Timo Werner. Barcelona wil Aubameyang echter niet laten gaan.

Xavi ziet in de Gabonese spits, die afgelopen winter overkwam van Arsenal, een belangrijke speler. De coach heeft volgens de Spaanse sportkranten liever dat Memphis Depay vertrekt. De Oranje-international verloor zijn basisplaats na de komst van Aubameyang en staat in de nadrukkelijke belangstelling van Juventus.

Optimisme
Ondertussen zou bij Barcelona nog altijd optimisme heersen over het op tijd inschrijven van de aanwinsten van deze zomer. Door de financiële problemen is er tot nu toe geen groen licht gekomen van La Liga, terwijl zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano op het programma staat. Wel is het een race tegen de klok.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.