De Jong volgt Van Ginkel op als aanvoerder PSV

Reacties

Luuk de Jong is de nieuwe aanvoerder van PSV. De 27-jarige spits van de Eindhovenaren, die onlangs zijn contract verlengde tot medio 2021, is de opvolger van Marco van Ginkel.

De Jong volgt Van Ginkel op als aanvoerder PSV

De Jong was al eerder aanvoerder van PSV, maar na gesprekken met trainer Phillip Cocu stond de Achterhoeker voor het eerste duel van vorig seizoen de band vrijwillig af aan Van Ginkel. De Jong wilde zich destijds weer volledig focussen op het maken van doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Ginkel werd de afgelopen drie seizoenen door PSV gehuurd van Chelsea, maar na afgelopen seizoen werd afscheid genomen van de 25-jarige middenvelder die vanwege een zware knieblessure dit kalenderjaar niet meer in actie komt. Mark van Bommel, die de naar Fenerbahçe vertrokken Cocu opvolgde, moest daarom op zoek naar een nieuwe aanvoerder en vond die in De Jong.

De Jong begint aan zijn vijfde seizoen voor PSV, dat de spits in de zomer van 2014 overnam van Borussia Mönchengladbach. De veertienvoudig Oranje-international speelde in totaal 161 officiële wedstrijden namens de Eindhovenaren en scoorde daarin tachtig keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.