De Jong voegt zich in rijtje der groten bij PSV: 'Mooi om daartussen te staan'

Reacties

Luuk de Jong had zondag met drie doelpunten een groot aandeel in de 5-0 overwinning van PSV op Fortuna Sittard. De spits bereikte met zijn eerste treffer direct de magische grens van honderd doelpunten in het shirt van de Eindhovenaren.

De Jong voegt zich in rijtje der groten bij PSV: 'Mooi om daartussen te staan'

De Jong voegde zichzelf daarmee toe aan een illuster rijtje van dertien spelers die erin slaagden honderd doelpunten te maken bij PSV. Met zijn tweede en derde doelpunt verschafte de spits zich zelfs een nog betere positie in het klassement van de Club van Honderd.

'Het is natuurlijk mooi dat je voor een club honderd goals mag maken', reageert De Jong trots in gesprek met FOX Sports. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard leende zich uitstekend om de honderd aan te tikken, want PSV speelde dominant en kreeg veel mogelijkheden. 'In zo'n wedstrijd wil je iedere kans die je krijgt benutten. Dan ga je door', aldus De Jong.

Dat hij zich nu in een bijzonder rijtje spelers heeft gevoegd maakt hem dankbaar. 'Het is mooi, fantastisch. Dit is mijn vijfde seizoen bij PSV en dan al honderd goals… dat is heerlijk, natuurlijk. Ik weet niet hoeveel er in het rijtje staan, maar het is mooi om daartussen te staan', vindt de spits.

De Club van Honderd van PSV

SpelerDoelpunten
Willy van der Kuijlen394
Coen Dillen308
Piet Fransen218
Jan van den Broek154
Luc Nilis en Hallvar Thoresen133
Mateja Kezman129
Romário128
Harry Lubse111
Kees de Visser106
Wim Kieft103
Toon Brusselers en Luuk de Jong102
René van de Kerkhof101
'Slangenmens Gakpo en kopgigant De Jong geven PSV kleur'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.