De Jong viert spectaculaire eerste zege als Utrecht-trainer, Club klopt Groningen

Reacties

FC Utrecht en FC Groningen hebben tijdens hun trainingskampen in Spanje wisselende successen geboekt tegen Belgische tegenstanders. De Domstedelingen wonnen in een bijzonder aantrekkelijk en doelpuntrijk duel van Anderlecht, terwijl de Trots van het Noorden zich liet aftroeven door Club Brugge.

De Jong viert spectaculaire eerste zege als Utrecht-trainer, Club klopt Groningen

FC Utrecht - Anderlecht 4-3
Jean-Paul de Jong heeft met de knappe en uiterst vermakelijke zege op Anderlecht zijn eerste zege als trainer van FC Utrecht binnen. Zondag debuteerde hij nog officieus met een 0-0 gelijkspel tegen Würzburger Kickers, tegen de nummer drie van België kon de opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag voor het eerst een overwinning én doelpunten vieren.

Na de vroege openingstreffer van Gyrano Kerk - een fraaie knal - waren er aan beide kanten in de eerste helft nog slechts kleine mogelijkheden. Na de pauze viel er in La Manga aanmerkelijk meer te beleven. Rechtsback Sean Klaiber zag eerst hoe zijn inzet door Sander van de Streek met succes van richting werd veranderd, waarna Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk een strafschop (de overtreding was van aanvoerder Willem Janssen) benutte voor 2-1. In de slotfase kregen beide ploegen het nog even flink op de heupen.

Met een fraaie vrije trap herstelde Zakaria Labyad zes minuten voor tijd de marge van twee goals, voordat Francis Amuzu namens Anderlecht iets terugdeed. Daarmee was de koek echter nog steeds niet op. Na een individuele actie van Bilal Ould-Chikh zorgde Yassin Ayoub voor 4-2, Massimo Bruno tekende uit een vrije trap voor de eindstand.

Het was voor de ploeg van De Jong de tweede en laatste winterse oefenwedstrijd, voordat de bijzonder pittige Eredivisie-hervatting (met drie schitterende thuisduels) op het programma staat. Op vrijdag 19 januari krijgt FC Utrecht visite van AZ, vijf dagen later staat het inhaalduel met Feyenoord op de rol, waarna op zondag 28 januari (12.30 uur) Ajax naar Stadion Galgenwaard komt.

FC Groningen - Club Brugge 1-2
Minder oefensucces was er voor FC Groningen, dat in de Spaanse badplaats Marbella onderuit ging tegen Club Brugge. Nadat Ruud Vormer (samen met Jordy Clasie en Stefano Denswil de Nederlandse vertegenwoordiging in de Brugge-basis) al vroeg een vrije trap tegen de lat had geramd, was het spits Jelle Vossen die na ruim een kwartier voor de Belgische voorsprong zorgde. Nog voor de pauze probeerde ook ex-Ajacied Denswil het vanuit een vrije trap, maar FC Groningen-doelman Kevin Begois kon die inzet over de lat werken.

Vlak voor rust waren de noorderlingen - waar Sergio Padt, Mimoun Mahi en Kasper Larsen niet in actie kwamen - nog gevaarlijk via Tom van Weert, maar het was direct ná de pauze die andere spits die de stand gelijk trok. De halverwege ingevallen Lars Veldwijk tekende voor 1-1, maar dat was niet genoeg voor een oefenremise. Hans Vanaken bracht Club een kwartier voor het einde uit een vrije trap weer op voorsprong, waardoor de Belgen er met de overwinning vandoor gingen.

Zaterdag oefent FC Groningen om 16.00 uur (eerder werd 17.00 uur gecommuniceerd) nog tegen Dynamo Dresden. Op zondag 21 januari (aftrap 12.30 uur) hervat de ploeg de competitie met een uitwedstrijd tegen Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.