De Jong straalt na winst in Clásico: 'Krijg veel vrijheid van Xavi'

Reacties

Frenkie de Jong was zondagavond dolblij na de late zege van Barcelona in El Clásico tegen Real Madrid. De Catalanen zetten de aartsrivaal zo op een afstand van twaalf punten. De Jong speelde een prima wedstrijd en was logischerwijs tevreden.

De Jong straalt na winst in Clásico: 'Krijg veel vrijheid van Xavi'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

'Tevreden? Heel tevreden! 2-1 gewonnen, we staan op twaalf punten. Het ziet er goed uit', zei De Jong in gesprek met Ziggo Sport. Barcelona leek eerder nog met 1-2 achter te komen, maar door de goal van Marco Asensio ging een streep vanwege buitenspel.

'Ja, de goal van Asensio was een klap', vervolgde de middenvelder van Barcelona. 'We hebben geluk dat het buitenspel was en de goal niet doorging. Ik heb het zelf niet gezien, maar buitenspel is buitenspel. Het was wel een opluchting.'

De Jong richtte zich dit seizoen op bij Barcelona. Eerder moest hij om financiële redenen nog weg, maar een transfer kwam er niet. De middenvelder voelt zich goed in Camp Nou. 'De laatste maanden krijg ik van de trainer de vrijheid om te bewegen. Ik kan mijn energie kwijt en de bal opzoeken. Vanaf de zomer tot nu is er wel veel veranderd. Het gaat een stuk beter. Het geeft voldoening. We staan bovenaan en ik speel bijna alles. Ik ben hier heel gelukkig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.