De Jong spreekt over zijn band met Van Nistelrooij

Reacties

Het bericht dat deze week naar buiten kwam over Ruud van Nistelrooij en de selectie van PSV zorgde voor verbazing bij Luuk de Jong. Hij spreekt van 'aannames'. Zijn band met Van Nistelrooij is juist heel goed, zegt de spits.

De Jong spreekt over zijn band met Van Nistelrooij
© Pro Shots

De Jong werd gelinkt aan een verhaal waarin naar voren kwam dat spelers van PSV geklaagd hadden over Van Nistelrooij. 'Er zijn veel dingen naar buiten gekomen en aannames gedaan. Ik vind het lastig om daar antwoord op te geven. We hebben het hele seizoen gesprekken met de coaches, staf en directie. Wie bij welk gesprek zit, ga ik niet zeggen, maar we evalueren continu met elkaar', zegt De Jong.

'Ik heb respect voor iedereen binnen de club en ook voor de hoofdtrainer. Ik heb altijd goed kunnen samenwerken met hem. Daarom was ik ook geschokt toen hij dit besluit nam. We hebben aangegeven dat we door moesten, omdat we een doel hadden. Iedereen ging daarin mee. Het doel hebben we behaald. Er zijn veel gesprekken gevoerd met verschillende spelers, maar ik had niet het gevoel dat iemand er niet in mee wilde', vervolgt de spits.

Of De Jong begrip heeft voor het besluit van Van Nistelrooij om te stoppen? 'Ik vind het vooral jammer, omdat je met elkaar ergens aan begonnen bent. Dat het dan zo eindigt, is niet wat je wil. Ik heb heel goed met Ruud konden samenwerken en had het gevoel dat we vol voor hem gingen. Natuurlijk zijn we een paar keer door de ondergrens gezakt, maar we hebben het goed opgepikt, omdat Ruud ons bleef motiveren.'

Over zijn eigen rol is De Jong duidelijk. 'Ik heb nog een tweejarig contract en mijn doel is om bij PSV te blijven spelen. Daar is de focus op. Ik verwacht dat er binnen de club gesprekken gevoerd worden, ook met mij.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.