De Jong raadpleegde Koeman voor transfer naar Barcelona

Reacties

Frenkie de Jong sprak meermaals met bondscoach Ronald Koeman, voorafgaand aan zijn transfer naar Barcelona. De 21-jarige middenvelder verruilt Ajax na dit seizoen voor Camp Nou en legde zijn oor te luisteren bij Koeman, die een rijk verleden heeft bij de Catalanen.

De Jong raadpleegde Koeman voor transfer naar Barcelona

De Jong schoof woensdag aan bij de persconferentie van Oranje in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. Op de vraag of hij met Koeman sprak over zijn transfer naar Barcelona reageerde De Jong instemmend. 'Ik heb zeker dingen gevraagd aan de bondscoach. Hoe het daar was, zowel het leven als zijn tijd bij de club.'

'De twee nederlagen tegen Wit-Rusland zijn een waarschuwing voor Oranje'

Koeman kwam van 1989 tot 1995 uit voor Barcelona en veroverde tal van prijzen met de club. Na zijn actieve loopbaan was hij bovendien enige tijd werkzaam als assistent van Louis van Gaal bij de club. Hij kon De Jong dan ook het nodige vertellen over zijn verblijf bij Barcelona.

'Het is altijd prettig dat soort dingen vast te weten', vindt De Jong. 'We hebben het er regelmatig over gehad. Ja, ook vóór de transfer. In die periode was er ook al sprake van geruchten en interesse. Ik was benieuwd naar wat de trainer te zeggen had', zegt de middenvelder.

Bondscoach Koeman gaf de nu nog Ajacied te kennen dat hij sowieso veel aan spelen toe moet komen. 'Dat is denk ik het belangrijkst voor de trainer, dat ik veel minuten maak op een hoog niveau', aldus De Jong.

De woorden van De Jong brachten een glimlach op het gezicht van Koeman. 'Ik geloof niet dat ik, toen ik 21 jaar was, zo verstandig sprak. Ik heb het later moeten leren. In alles wat hij doet, zie ik een glimlach. Dat is mooi, zo zou je iedereen willen zien', sprak de bondscoach. 'Maar goed, iedereen is natuurlijk anders.'

Oranje rekent op Kuip-magie tegen beste Nations League-defensie
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.