De Jong moet strijd met Weghorst om pinchhitter-rol staken

Reacties

Luuk de Jong kan niet in actie komen in de aankomende oefeninterlands van het Nederlands elftal, tegen Slowakije en Italië. Tijdens de training van woensdag bleek dat de aanvaller van PSV nog te veel last heeft van een gebroken teen.

De Jong moet strijd met Weghorst om pinchhitter-rol staken

De Jong liep deze blessure vorige maand op in de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax. Ondanks zijn gebroken teen meldde de aanvaller zich woensdag voor de tweedaagse trainingsstage van het Nederlands elftal in Zeist. Tijdens de training bleek echter dat De Jong nog niet in staat is om snel weer in actie te komen.

Voor De Jong is het een domper dat hij niet in actie kan komen tegen Slowakije en Italië: nu Bas Dost heeft bedankt voor Oranje, liggen er kansen voor de spits. 'Het ging altijd een beetje tussen Bas en mij voor de rol als pinchhitter', zei De Jong eerder deze woensdag tegen VI. 'Nu is die rol voor Wout Weghorst of mij. Ik snap dat de trainer mij vooral als aanspeelpunt en pinchhitter ziet. Natuurlijk wil je het liefst in de basis spelen, maar als dit mijn rol gaat worden dan heb ik daar begrip voor.'

Eerder vandaag meldde Steven Bergwijn zich al af bij bondscoach Ronald Koeman. De voorlopige Oranje-selectie voor de oefenwedstrijden tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni) bestaat na het afhaken van Bergwijn en De Jong nu uit 28 spelers. Vrijdag maakt Koeman de definitieve selectie bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.