De Jong is vraagteken voor Clásico bij geplaagd Barcelona

Reacties

Barcelona heeft vrijdag een update gegeven over de fysieke gesteldheid van hun speler Frenkie de Jong. De Nederlander heeft een dijbeenblessure, en de koploper van La Liga durft nog geen datum te plakken op zijn herstel.

De Jong is vraagteken voor Clásico bij geplaagd Barcelona
© Pro Shots

Dat betekent bijvoorbeeld dat het nog maar de vraag is of we de man uit Arkel terugzien in de Clásico tegen Real Madrid over een kleine twee weken. In Camp Nou vechten de aartsrivalen de halve finale van de Copa del Rey uit, de heenwedstrijd in Madrid eindigde al in een 1-0 zege voor Barcelona. Trainer Xavi heeft sowieso kopzorgen, want ook Ronald Araújo en Andreas Christensen, die donderdag uitviel bij Denemarken, zitten momenteel in de lappenmand.

De laatste Clásico van het seizoen is, buiten een eventuele bekerfinale, meteen de enige echt cruciale wedstrijd die de Blaugrana dit seizoen nog spelen. Het Europese avontuur van de topclub is afgelopen na eliminatie door Erik ten Hags Manchester United, en in de Spaanse competitie staat Barça twaalf punten voor op Real waardoor de spanning daar eigenlijk weg is.

De Jong liep de kwetsuur overigens ook op tegen de Koninklijke. Afgelopen zondag trok Barcelona de Clásico naar zich toe, maar De Jong kwam niet ongeschonden uit die titanenstrijd en moet deze week dus verstek laten gaan bij de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.