De Jong gooit deur voor terugkeer in Oranje dicht: 'Dat is afgesloten'

Reacties

Met een doelpunt en twee assists was Luuk de Jong zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk van onschatbare waarde van PSV. De aanvoerder kreeg opnieuw de vraag of een rentree in het Nederlands elftal tot de mogelijkheden behoort. Het antwoord was duidelijk.

De Jong gooit deur voor terugkeer in Oranje dicht: 'Dat is afgesloten'
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 4
PSV
PSV

Voor het seizoen waren er vraagtekens of De Jong zijn basisplaats bij PSV überhaupt zou kunnen behouden. De routinier laat zijn voeten spreken en verkeert voorlopig in bloedvorm. Tegen RKC kwam hij voor de vijfde wedstrijd op rij tot scoren. 'Ik hou ervan om de tegenstander op te jagen, te lezen wat de tegenstander gaat doen. Als we de bal hoog veroveren, sta ik als spits in hun zestien. Dan kun je tot veel kansen en doelpunten komen. In de Eredivisie moeten wij negen van de tien keer kunnen domineren. Dan is dat voor mij als spits dus ook heerlijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder deze week liet De Jong de deur op een kier voor een mogelijke rentree in het Nederlands elftal. Na het duel met RKC gaf de 33-jarige aanvaller bij ESPN aan dat dat niet gaat gebeuren. 'Ik heb bedankt vanwege mijn fysiek, zodat ik bij PSV vol gas kan geven. Ik heb twee jonge kinderen, daar wil ik ook leuke dingen mee doen. Er zijn genoeg andere jongens met kwaliteiten. Ik heb altijd aangegeven zeg nooit nooit, maar dit is een bewuste keuze. Dat is afgesloten, een definitieve nee.'

Dat besluit betekent dat De Jong het komende week rustig aan gaan doen. Het Nederlands elftal neemt het in het kader van de EK-kwalificatie op tegen achtereenvolgens Griekenland (thuis) en Ierland (uit). Namens PSV melden Joey Veerman en Noa Lang zich maandag in Zeist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.